"Smart-ID" tehniskās problēmas pagaidām atrisinātas pilnā apmērā tikai e-pakalpojumu lietotājiem (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA/Edijs Pālens

Baltijas digitālās autentifikācijas sistēmas "Smart-ID" platformā tehniskās problēmas pagaidām atrisinātas tikai e-pakalpojumu lietotājiem, savukārt visas tehniskās nepilnības, tostarp, internetbanku lietotājiem plānots novērst trešdienas laikā, aģentūrai LETA pastāstīja "Smart-ID" pārvaldnieka "SK ID Solutions" Latvijas filiāles vadītāja Sanita Meijere.

Viņa uzsvēra, ka internetbankām ar "Smart-ID" pagaidām ir limitēta pieeja. Internetbanku lietotājiem nākamais paziņojums par platformas darbību būs apmēram plkst.21 vakarā. Meijere ārēju iejaukšanos sistēmā noliedza.

Meijere atklāja, ka šodien plkst.12 konstatēti tehniski traucējumi "Smart-ID" platformā, kas radušies pārāk liela lietotāju skaita dēļ. Viņa norādīja, ka patlaban atbildīgie kolēģi turpina strādāt un risināt problēmu, lai šīs dienas laikā platforma turpinātu darbu kā ieraksts. 

Tāpat Meijere sacīja, ka, visticamāk, vēl var būt aizķeršanās ar autentificēšanos pirmajā reizē. Tādā gadījumā jāmēģina vēl vienu reizi un sistēma strādās.

Jau ziņots, ka Igaunijas uzņēmums "SK ID Solutions" risinājumu "Smart-ID" prezentēja 2017.gada sākumā. To var izmantot e-pakalpojumu nodrošināšanai finanšu, izglītības, telekomunikāciju, enerģētikas, mazumtirdzniecības un arī dažādu valsts pakalpojumu nodrošināšanai. 

No 2018.gada novembra "Smart-ID" digitālā paraksta risinājums Baltijā, kas atbilst Eiropas "eIDAS" regulējuma tehniskajai specifikācijai. Šis sertifikāts apliecina risinājuma līdzvērtīgumu ar roku rakstītam parakstam un to ir jāpieņem visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. 

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu