"Šī ir mana otrā dzimšanas diena." Misāne atklāj izjūtas pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristīne Misāne
Kristīne Misāne Foto: Из личного архива

"Šodien raudāja visa mana ģimene un tās bija prieka asaras," tā LTV raidījumam "Panorāma" pauda no izdošanas Dienvidāfrikas Republikai (DĀR) izglābtā Kristīne Misāne, kura pirmdien, 20. aprīlī, tika atbrīvota no cietuma Latvijā.

Misāne kopš 2018. gada nogales atradās apcietinājumā Dānijā, kur viņa tika aizturēta, jo DĀR viņai bija inkriminēta sava bērna nolaupīšana un citi pārkāpumi. Dānija jau bija pieņēmusi lēmumu Misāni izdot DĀR, bet izdošana trīs reizes tika atlikta.

"Katrs ziediņš, katra puķīte, katrs ķiršu ziediņš... Gribas pieķerties. Pusotru gadu kas tāds nav justs. Tas nav izstāstāms vārdus," pauž Misāne.

"Mēs smējāmies, mēs smaidījām, mēs raudājām no prieka," tā Kristīne raksturo savu atkal satikšanos ar bērniem. "Mēs rādījām vēstules, ko esam viens otram sūtījuši. Ir tik daudz ko runāt, tas viss vēl nav aptverams. Prāts vēl to neaptver, cik tas [brīvība] ir grūti un sāpīgi nācis."

Misāne norāda, ka viss, ko viņa ir gaidījusi ieslodzījumā pavadītās 497 dienas, bija tas, kad viņa atkal varēs satikt savus bērnus.

"Mana otrā dzimšanas diena - nekad neaizmirsīšu šo dienu. Tik priecīga es nebiju pat tad, kad man piedzima mani bērniņi," pauž Misāne.

"Es izcietu sodu par savu nodarījumu un šis posms man ir beidzies. Vai tas bija pareizi, vai nepareizi, es to neanalizēšu un pie tā neatgriezīšos. Man ir mani bērni un mana ģimene, man ir cilvēki, kuri ir mani atbalstījuši. Esmu daudz iemācījusies, daudz atklājusi un sapratusi - mīlestība uzvarēs," norāda Kristīne.

Misāne pasakās visiem, kas ir viņu atbalstījuši un palīdzējuši tikt pāri šīm grūtībām. "Bez jums visiem tas man nebūtu izdevies!"

Misānes pārstāvji portālu "Apollo" iepriekš informēja, ka sieviete 2011. gadā iepazinusies ar DĀR pilsoni un pēc četriem gadiem abiem piedzimusi meita. Taču starp abiem vecākiem sākušies konflikti, kas sākotnēji bijuši finansiāli motivēti. Pēc tam vīrietis vienpusēji nolēmis pārtraukt attiecības un esot sācis vardarbīgi izturēties gan pret Misāni, gan pret abiem ģimenes nepilngadīgajiem bērniem.

Baidoties par savu un savu bērnu drošību un dzīvību, 2018. gada maijā Misāne nolēmusi meklēt patvērumu Latvijā, norādīja radinieki. 2018. gada decembrī Misāne devusies darba braucienā caur Kopenhāgenu uz Mozambiku, taču, šķērsojot robežu, viņa aizturēta, jo bijusi Interpola meklēšanā. Misānes pārstāvji apgalvoja, ka DĀR sievietei draudot 15 gadus ilgs cietumsods.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu