"Īsts brīnums, ka viņi ir izdzīvojuši." Tallinas atkritumu poligonā atrod izmestus kaķēnus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Cats help MTÜ

Otrdien, 21. aprīlī, Tallinas atkritumu poligonā tika atrasti trīs kaķēni, kuri bija ierakti atkritumu kalnā. Bezpalīdzīgās radības tikai nejaušības pēc izglāba no bojāejas, vēsta portāls "Postimees".

Kaķu glābšanā iesaistītās "MTÜ Cats Help" organizācijas valdes loceklis Liu Kašins norādīja ka kaķēnu stāvoklis bijis kritisks.

"Tas ir īsts brīnums, ka viņi ir izdzīvojuši un netika nospiesti, jo viņi izgāztuvē nokļuva ar atkritumu vedēju, kas tos bija savācis kopā ar citiem atkritumiem," norāda Kašins.

Kaķēni tika izmesti miskastē, pēc tam viņi nonāca atkritumu vedējā, kopā ar atkritumiem tika nogādāti poligonā un izmesti svaigā atkritumu kaudzē. Traktors aizķēra un nogāza miskasti poligonā un tajā brīdī kaķēni tika pamanīti.

Kaķene, kas adoptējusi atrastos kaķēnus
Kaķene, kas adoptējusi atrastos kaķēnus Foto: Cats help MTÜ

Vispirms kaķēni tika nogādāti patversmē, kur tos pārbaudīja veterinārārsts. Tā kā viņi paši vēl nemāk ēst un patversmes apstākļos nav iespējams organizēt barošanu visu diennakti, sāka meklēt kaķeni, kas varētu viņus zīdīt.

Caur draugiem "Cats Help" atrada vienu brīvprātīgo, kuram ir barojoša kaķene. Atrasto kaķēnu veselība joprojām ir kritiska, taču tiek liktas lielas cerības uz viņu atlabšanu. "Liels nopelns ir patversmei, kura neiemidzināja kaķēnus, bet sāka meklēt palīdzību," norāda Kašins.

Tā kā kaķēni ir tikai pāris nedēļas veci, patversme viņiem vēl nemeklē jaunas mājas, turklāt dzīvnieki ir daudz pārdzīvojuši, un joprojām pastāv draudi, ka kāds no viņiem neizdzīvos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu