Klīniskā nāve četru promiļu reibumā un smaga aknu saindēšanās. Covid-19 krīzes blakusefekts - alkoholisms (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

"Gaiļezera" slimnīcā esošās Toksikoloģijas un sepses klīnikas mediķi novērojuši, ka bezdarbībā mājās cilvēki pastiprināti lieto alkoholu un pēc izglābšanas atzīstot, ka bezdarbībā neredzot citu iespēju, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Ārsti no Covis-19 pacientu apraudzīšanas dodas dezinficēties un apraudzīt citus slimniekus – vairāki ne mazāk smagi pacienti. Visi ievesti triju un četru promiļu reibumā.

Daži bijuši situācijā, kad ir klīniskā nāve – tikai pateicoties medicīnas darbinieku klātbūtnei, šie cilvēki ir dzīvi, raidījumam atzina anesteziologs - reanimatologs Roberts Stašinskis.

Visi stacionētie ir cilvēki vecumā no 35 līdz 55 gadiem.

"Tie ir jauni, spēcīgi cilvēki. Tas, ko viņi paši stāsta, ka grādīgo dzērienu lietošana ir bezdarbības dēļ," pastāstīja Stašinskis.

Ārstiem nav skaidrs, kādu ideju vadīts gados jauns vīrietis alkohola reibumā izlēmis, ka sevi no infekcijas sargās, iedzerot lielu daudzumu paracetamola. Bojāto aknu dēļ viņš esot koši dzeltens, atklāj "Panorāma".

"Vai nu savā reibumā, vai bija ne līdz galam izpratis. Lai nesaslimtu, iedzēra letālu devu. Gana laikus nokļuva slimnīcā," stāstīja Stašinskis.  

Cilvēki, kuri dzer dienām, un vēlāk ir kritiskā stāvoklī, te nonāk regulāri. Taču Covid-19 laika iezīme esot "plostošana" nedēļām ilgi.

"Tas tāds melnais humors, bet mēs bez darba nebūsim. Vai Covid-19 dēļ, vai Covid-19 radīto problēmu dēļ," noteica ārsts.  

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu