Automašīna Rēzeknē uzspridzināta ar kaujas granātu. Aizturētas trīs ar organizēto noziedzību saistītas personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts policija (VP) par 20. aprīlī notikušo automašīnas spridzināšanu Rēzeknē aizturējusi trīs ar organizēto noziedzību saistītas personas, pie kurām atrasta mašīnpistole ar klusinātāju un munīciju un, iespējams, narkotikas, informēja VP Latgales reģiona pārvalde.

Policija atgādina, ka 20. aprīļa rītā policija saņēma informāciju, ka Atbrīvošanas alejas māju pagalmā, ir, iespējams, noticis sprādziens. Ierodoties adresē, tika konstatēts, ka ir noticis sprādziens, kura rezultātā ir bojāti pieci transportlīdzekļi, kā arī ar šķembām bojātas dzīvojamās mājas ieejas durvis.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka noziedzīgs nodarījums paveikts, izmantojot kaujas granātu, kura pamesta zem automašīnas. Tāpat izmeklēšanā noskaidrots, ka sprādzienā bojātas vēl divas automašīnas - tātad kopumā bojāti septiņi transportlīdzekļi.

5. maijā Latgales policisti sadarbībā ar pretterorisma vienību "Omega" aizturēja iespējamos vainīgos - 1999., 1984., 1979. gadā dzimušus vīriešus, kuri jau iepriekš bija nonākuši policijas redzes lokā. Viena no personām iepriekš tiesāta arī par tīšu mantas bojāšanu. Visi trīs vīrieši ir saistīti ar organizēto noziedzību.

Tāpat personu dzīvesvietās veiktas kratīšanas, kurās atrasta mašīnpistole ar klusinātāju un munīcija. Pie vīriešiem atrastas arī, iespējams, narkotiskās vielas. Lai noteiktu vielu precīzu sastāvu un daudzumu, tās nosūtītas ekspertīzes veikšanai.

Patlaban izmeklēšana turpinās un tiek skaidroti uzbrukuma motīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu