"Absolūti haotiska katastrofa." Obama kritizē Trampu par viņa reakciju pret Covid-19 krīzi (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/LETA

Bijušais ASV prezidents Baraks Obama ir asi kritizējis savu pēcteci Donaldu Trumpu par viņa reakciju uz koronavīrusa krīzi. Privātā konferences sarunā viņš sauca ASV rīcību pret pandēmiju par "absolūtu haotisku katastrofu".

Sarunas laikā Obama sacīja, ka viņa republikāņu pēctecīgā pieeja valdībai daļēji ir vainojama ASV reakcijā uz koronavīrusu.

"Būtu bijis slikti pat ar labākajiem valdības pārstāvjiem," viņš sacīja.

"Tā ir bijusi absolūti haotiska katastrofa, kad domāšana par "kas man ir domāts" un "ar visiem citiem", kad mūsu domāšana tiek realizēta mūsu valdībā," Obama turpināja.

Tāpat viņš asi kritizēja lēmumu atmest kriminālās apsūdzības bijušajam nacionālās drošības padomniekam Maiklam Flinnam.

Ir miruši vairāk nekā 77 000 cilvēku, bet ASV ir apstiprinājuši 1,2 miljonus gadījumu - abi līdz šim ir lielākie pasaulē.

Daudzas valstis martā ieviesa distancēšanās pasākumus, bet tagad ierobežojumi lēnām tiek atcelti.

Veselības aizsardzības amatpersonas brīdina, ka tas var izraisīt vīrusa izplatīšanos tālāk.

Trampa pieeja pandēmijai ir svārstījusies. Februārī viņš noraidīja draudus, sakot, ka tie izzudīs, bet līdz marta vidum viņš atzina vīrusa nopietnību.

Aprīlī viņš ierosināja, ka dezinfekcijas līdzekļa iekšēja lietošana varētu būt preventīvs līdzeklis, taču eksperti nekavējoties noraidīja.

Pagājušajā nedēļā viņš paziņoja, ka slēdz savas valdības koronavīrusu darba grupu, bet vēlāk paziņoja, ka tā turpināsies, taču koncentrējoties uz ekonomikas atjaunošanu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu