Dzintars pauž, ka koalīcijā ir domstarpības un pat konflikti, taču prognozēt valdības krišanu nav pamata

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raivis Dzintars.
Raivis Dzintars. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valdību veidojošo partiju starpā ir domstarpības un pat konflikti, taču patlaban prognozēt valdības krišanu nav pamata, aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līderis Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK).

"Līdzīgi kā pandēmijas atnākšana, arī valdības krišana būtu diezgan negaidīts notikums, jo tad, kad to visvairāk gaida un notiek turbulences, tā noturas," vērtēja politiķis, akcentējot, ka viņš patlaban neredz pamatu valdības krišanai.

Dzintars atzina, ka koalīcijā ir gan pretrunas, gan arī domstarpības, taču tādas ir bijušas arī citās valdībās un koalīcijās, tāpēc pašlaik neesot pamata uzskatīt, ka šajā valdībā būtu citādi.

"Koalīcija veidota sarežģītos un dinamiskos apstākļos. Redzu domstarpības, viedokļu atšķirības, pat konfliktus, bet neredzu pamatu apgalvot, ka valdība drīzumā varētu mainīties," vērtēja politiķis. Viņš gan pieļāva, ka nodokļu reforma, kā arī valsts budžeta pieņemšana varētu būt pietiekami liels izaicinājums, tomēr šie procesi politikā vienmēr nes zināmus sarežģījumus.

Budžeta pieņemšanas process vienmēr izskatās dramatisks, vienmēr ir zināms risks, ka tas var neizdoties. Gandrīz pirms katra budžeta pieņemšanas var runāt par valdības krišanu. Valdības krišana pati par sevi nav nekas labs valstij, un vairums politiķu to saprot un tomēr cenšas iet uz kompromisiem," teica Dzintars, gan prognozējot, ka arī šoreiz partijas budžeta veidošanas procesā cīnīsies par savām prioritātēm.

Jautāts par to, vai, ņemot vērā neviennozīmīgo attieksmi pret vairāku valdībā esošo ministru darbu, koalīciju veidojošās partijas varētu lemt par valdības sastāva izmaiņām, nemainot kopējās koalīcijas aprises, Dzintars skaidroja, ka prakse liecina, ka tas "nesāpīgi" izdarāms vien tad, kad šādu priekšlikumu virza partija, kas pati vēlas nomainīt savu ministru.

"Citādāk bez konflikta ir gandrīz neiespējami nomainīt partijas ministru. Turklāt patlaban neviens nav nācis ar priekšlikumu balsot par kāda ministra demisiju," piebilda politiķis. Tāpat netiekot runāts arī par atbildības sfēru maiņu koalīcijas partiju starpā.

"Es nesaku, ka šī koalīcija ir mūžīga un ka tai ir garantijas pārdzīvot visu Saeimas sasaukuma laiku, taču tagad nav pamata runāt par valdības krišanu," sacīja politiķis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu