Kā tas ir - strādāt viesnīcā, kas atvēlēta iebraucēju pašizolācijai? Latviete stāsta par dzīvi Austrālijā Covid-19 pandēmijas laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ģimene. Ilustratīvs foto.
Ģimene. Ilustratīvs foto. Foto: Reuters/ScanPix

Covid-19 pandēmija skārusi visas pasaules valstis – arī Austrāliju. Kā cilvēki šo krīzi pārdzīvo tur, un cik stingri ir ierobežojumi, TV3 raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Melburnā dzīvojošā latviete Sabīne Marta Aizbalte.

"Līdz 12. maijam no mājas iziet drīkstējām četru iemeslu dēļ - lai iegādātos pirmās nepieciešamības preces, lai dotos pie ārsta, lai dotos mācīties vai strādāt, kā arī sportot. To, protams, drīkst darīt ievērojot visus noteiktos drošības pasākumus, kā arī sportot drīkst tikai savā rajonā. Piemēram, ja dzīvoju Pļavniekos, bet mani atrod Āgenskalnā - tas nav pieņemami," viņa stāstīja.

Izbraukumiem ārpus pilsētas aizliegumu nav, kā arī kopš 13. maija pie sevis mājās drīkst uzņemt līdz pieciem viesiem.

Sabīne strādā viesnīcā, kuru Austrālijas valdība šobrīd atvēlējusi pašizolācijai tiem, kuri atlido ar starptautiskajiem reisiem.

"Cilvēkiem, kas ielido ar starptautiskajiem reisiem Austrālijā, jāpavada divas nedēļas pašizolācijā. Pie lidostas viņus sagaida autobuss, kas aizved uz viesnīcām. Tur cilvēki pavada divas nedēļas viesnīcas numuriņā, kas, manuprāt, nav nemaz tik viegli, jo pavadīt divas nedēļas mazā viesnīcas numuriņā nevar būt ļoti komfortabli, es domāju. Viesi tiek pabaroti trīs reizes dienā, ņemot vērā alerģijas un reliģiskās pārliecības," viņa pastāstīja.

Sabīne stāsta, ka brīdī, kad PVO paziņoja, ka šī ir pandēmija, varēja just, ka cilvēki ir sabijušies, arī no ievērojamā soda par ierobežojumu neievērošanu, kas Austrālijā sasniedza aptuveni 1000 eiro.

Viņa stāsta, ka Austrālijā dzīvojošie latvieši kopumā ir noskaņoti pozitīvi.

Video: "900 sekundes" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu