Atrasts slavenais "aizbēgušais" bezpilota drons (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Drons
Drons Foto: CAA

Iepriekš pazudušais bezpilota gaisa kuģis jeb drons, pār kuru maija sākumā tika zaudēta vadība, piektdien tika atrasts meža masīvā Garkalnes novadā, aģentūru LETA informēja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) Ārkārtas situāciju un komunikācijas vadītājs Aivis Vincevs.

Par drona atrašanās vietu ziņoja kāds aculiecinieks. 

Pēc informācijas saņemšanas uz notikumu vietu devās CAA eksperti un drona īpašnieka pārstāvji. Vincevs stāstīja, ka drons bija nolaidies koku galotnēs, tādēļ tā drošai nocelšanai tika piesaistīts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Pēc drona nocelšanas tas tika nodots CAA turpmāko izmeklēšanas darbību veikšanai.

"Šobrīd tiek rūpīgi analizēta no drona datu nesējiem iegūtā informācija par lidojuma apstākļiem. Jau līdz šim CAA ir guvusi atbildes uz būtiskiem izmeklēšanas jautājumiem, piemēram, ir zināms, ka drons nolaidās 2.maijā plkst.19.48. Šobrīd tiek restaurēta informācija par visu drona pārvietošanās trajektoriju pēc sakaru zaudēšanas ar vadības pulti," informēja CAA pārstāvis.

Pēc Vinceva teiktā, izmeklēšanas gaitā iegūtie dati ļaus saņemt atbildes uz būtiskiem jautājumiem, piemēram, kādi bija iemesli komunikāciju un navigācijas sistēmu darbības traucējumiem, kādēļ nenostrādāja automātiskā nosēšanās vai lidojuma pārtraukšanas funkcija avārijas gadījumā, un citiem. "Informācija, kas iegūta no datu nesējiem, kopumā ar citu izmeklēšanas gaitā iegūto informāciju ļaus izdarīt pilnvērtīgākus secinājumus par notikušā apstākļiem," piebilda CAA pārstāvis.

LETA jau ziņoja, ka 2.maijā, 25 kilogramus smags eksperimentāls bezpilota lidaparāts, kas pieder uzņēmumam "UAVFactory", zaudēja sakarus ar kontrolieriem uz zemes. Šis eksperimentālais vertikālās pacelšanās un nosēšanās drons veica testa lidojumu, lai mēģinātu sasniegt 90 stundu lidojuma ilguma rekordu. 

5.maijā "noklīdušajam" dronam beidzoties degvielai, tika atcelti gaisa telpas ierobežojumi.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu