Brazīlija - NLO teiksmu dzimtene? Patiesība ir tur ārā... (1)

Foto: pexels.com
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Trešdien, 13. maijā, sociālajos tīklos parādījās neskaitāmi video ar mistiskiem gaismas objektiem naksnīgajās debesīs no Brazīlijas pilsētas Mažes. Šo parādību redzējuši tūkstošiem cilvēku. Neilgi pēc publicēšanas visi video pazuduši, kas raisījis vietējo un NLO entuziastu vidū vēl lielāku satraukumu, vēsta medijs "Vice".

Brazīlieši Mažē, kas atrodas tieši uz ziemeļiem no Riodežaneiro, ziņoja, ka trešdien debesīs redzējuši noslēpumainus apgaismotus objektus.

Vairāki video ar redzēto "uzspridzināja" portālu "Reddit" un mikroblogošanas vietni "Twitter", kā arī izraisīja neticamas spekulācijas par avarējušu NLO, kas tika plaši apspriests arī Brazīlijas vietējos medijos.

Videoklipos ir redzamas zilas, sarkanas un dzeltenas orbītas, kas pārvietojas pa debesīm, un vienā video ir redzamas trīsstūrveida formā izkārtotas gaismas.

Lai arī paši videoklipi ir gana aizdomīgi, NLO entuziasti diezgan ātri sāka krist sazvērestības teoriju valgos, kad no "Twitter" sāka pazust liecības par notikušo.

Pašā karstumā "Twitter" tēma #MageUFO pēkšņi pazuda. Tikmēr portālā "Reddit" pie tēmas "NLO" viena pēc otras sāka pazust citas ziņas par Brazīlijā novēroto. Sociālo tīklu lietotāji no visas pasaules sāka apsūdzēt moderatorus par cenzūru.

"Reddit" tika dzēsti pat komentāri par konkrēto NLO. Kādā ziņojumā moderators norādīja, ka "es redzu daudz stulbības pie šī ieraksta, tāpēc ļaujiet man to vienkārši jums pateikt: "Moderatori neveic nekādu cenzūru. Ja ziņa ir muļķīga vai aizskaroša, tā tiks izņemta. Ja tā ir viltus ziņa, mēs to dzēsīsim."" 

Šis paziņojums vēl vairāk satracināja NLO entuziastus, liekot viņiem pārcelties uz citām vietnēm, kur publiski prātot, kā tas nākas, ka pie tēmas par NLO nevar diskutēt par NLO, kam bija tūkstošiem aculiecinieku un desmitiem video.

Lai situāciju padarītu vēl sliktāku, lietotāji sāka dalīties ar "Google Maps" satelīta attēlu no Mažes pilsētas, kas tikai "apstiprina" sazvērestības teorijas, jo, par nelaimi, tieši virs Mažes satelīta attēlos ir defekts.

Foto: Ekrānuzņēmums

Tik tiešām - mežainā apvidū uz ziemeļiem no Riodežaneiro "Google" var redzēt baltu plankumu, kas pat nedaudz izskatās pēc NLO šķīvja.

Jāņem vērā, ka "Google Maps" satelītattēli, protams, netiek atjaunināti uzreiz, tāpēc var droši uzskatīt, ka šis ir vecs attēls. "Google" pārstāvis paskaidroja, kas šeit redzams:

"Šajā gadījumā tas, ko cilvēki redz attēlā, ir gaismas atstarojums, kas īslaicīgi pārslogo satelīta sensoru. Būtībā saule apspīdēja ēkas jumtu taisnā leņķī un īsi aizklāja satelītu. Šī ir diezgan izplatīta parādība."

Kaut arī Brazīlijas prese ziņo, ka neviens par šiem debesīs novērotajiem objektiem nav ziņojis vietējām varas iestādēm, internetā izskanējuši apgalvojumi par skaļiem sprādzieniem un šāvieniem.

Tāpat internetā daudzi klāsta, ka patiesībā Brazīlijas militārie spēki un armija arestē ikvienu, kurš mēģina pietuvoties iespējamajai NLO avārijas vietai.

Šī nav pirmā reize, kad Brazīlijā ir plaša ažiotāža ap NLO

Brazīlija ir bijusi ilgu laiku karstais punkts dažiem diezgan interesantiem NLO incidentiem. 1957. gadā žurnālists Ibrahims Sjūds no anonīma avota saņēma aploksni, kurā bija sīki metāla gabali. Tika apgalvots, ka tie ir gruveši no pludmales kūrortpilsētas Ubatubas, kur, iespējams, ir nokritis NLO. Lai arī fragmenti nebija citas pasaules izcelsmes, tie sastāvēja no tīra magnija un nebija skaidrs, no kurienes tie ir cēlušies. Tas joprojām ir noslēpums.

Drausmīgais 1977. gada NLO "Kolaresa", kas it kā bija nokritis apvidus Brazīlijā, kas atrodas Amazones upes grīvā. Šis NLO rotāja visus ziņu virsrakstus un pulka iedzīvotāju sūdzējās par dīvainiem ievainojumiem. Pēc oficiālas izmeklēšanas valdība secināja, ka viņi nevar iegūt pierādījumus kam pārdabiskam.

Viens no visdīvainākajiem gadījumiem notika 1996. gadā, kad vairāki cilvēki apgalvoja, ka ir liecinieki dīvainai svešzemju radībai, kas klejo Varižinjas pilsētas ielās.

Tika ziņots par vairākiem citiem novērojumiem, un pat "The Wall Street Journal" sāka to pētīt.

Kaut arī šis jaunākais Brazīlijas NLO incidents, visticamāk, pievienosies neskaitāmajiem citiem NLO noslēpumiem, kas vajā Dienvidamerikas debesis, skeptiķi ir iebilduši, ka gaismas virs Mažes bija vienkārši izpletņlēcēji, kas aprīkoti ar pirotehniku, ķīniešu laternām vai droniem.

Ticēt vai neticēt ir katra paša ziņā

28. aprīlī Pentagons publicēja trīs atslepenotus video, kuros redzams, kā ASV Jūras kara flotes piloti nonāk saskarē ar šķietamu NLO.

Graudainajos video, kuros, pēc Pentagona paustā, redzami "neizskaidroti atmosfēras fenomeni", jau iepriekš bija nopludināti un daži uzskata, ka tajos redzami citplanētiešu NLO.

Pentagona paziņojumā sacīts, ka video publicēti, lai "kliedētu nepatiesus priekšstatus sabiedrībā par to, vai materiāli, kas klejo internetā, ir īsti, un par to, vai video redzams kaut kas vairāk".

"Pēc plaša pārskata, departaments nolēmis, ka autorizēta šo atslepenoto video publicēšana neatklāj jūtīgas spējas vai sistēmas, un nepieskaras jebkādām neidentificētu atmosfēras fenomenu uzbrukumu militārajiem gaisa spēkiem izmeklēšanām," sacīts paziņojumā.

Kā raksta laikraksts "The Guardian", publicējot video, Pentagons veicina šo materiālu leģitimitāti, kas savukārt veicinās spekulācijas, ka cilvēki ir kontaktējušies ar citplanētiešiem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu