Mediķi novērojuši dzīvībai bīstamu Covid-19 komplikāciju - trombu veidošanās asinsvados (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Teju 30% pacientiem, kuri inficējušies ar Covid-19 un, kuriem novērota smaga slimīgas gaita, novērota trombu veidošanās, vēsta raidorganizācija BBC.

Medicīnas eksperti uzskata, ka asins recekļu veidošanās cilvēku organismā ir viens izplatītākajiem veidiem, kas izraisa ar Covid-19 inficēto personu nāvi.

Eksperti norāda, ka plašs iekaisums plaušās esot dabiska ķermeņa reakcija cīņā ar vīrusu. Tas ir viens no galvenajiem veidiem, kā ķermenī veidojas trombi.

Pasaulē daudzi cilvēki pēc saslimšanas ar Covid-19 piedzīvo dažādas komplikācijas, kas atsevišķos gadījumos var būt letālas cilvēka dzīvībai.

Martā, kad notika straujš Covid-19 uzliesmojums, mediķi novēroja, ka inficētajiem pacientiem, kuri tika hospitalizēti, krietni pieaudzis trombu līmenis asinīs. Tāpat ir novēroti citi pārsteigumi - vairākiem cilvēkiem bijuši pat 100 šādi asins recekļi organismā.

Ārsti novērojuši dziļo vēnu trombozi - asins recekļu veidošanās kājā, kas var būt dzīvībai bīstami, ja tie sadalās un izplatās pa ķermeni. Tādējādi tie var aizsprostot asinsvadus un cilvēks var nomirt.

Mākslinieks Braiens Maklūrs aprīlī tika hospitalizēt, jo viņš bija sasirdzis ar pneimoniju, ko izraisīja inficēšanās ar Covid-19. Kad mediķi vīrieti bija izmeklējuši, atklājās, ka viņa dzīvībai draud lielas briesmas.

"Man tika veikts rentgens plaušās, kurā atklājās, ka plaušās ir liels daudzums trombu. Man teica, ka tas ir ļoti bīstami dzīvībai," sacīja Maklūrs.

"Tajā brīdī es sāku uztraukties par savu dzīvību," sacīja mākslinieks.

Karaļa koledžas slimnīcas profesors trombozē un hemostāzē Rūpens Arja norāda, ka šāds scenārijs ir ārkārtīgi bīstams cilvēka dzīvībai.

Eksperta komanda laboratorijā veikusi pētījumu, kurā pierādījies, ka Covid-19 maina asins struktūru cilvēka ķermenī un tā kļūst biezāka.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu