Dzīve kā izmeklētājam. Kā ir dzīvot ar 15 alerģijām?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Studentei Viktorijai (vārds mainīts) ir 15 alerģijas, taču par spīti daudzajiem ierobežojumiem, meitene ar tām iemācījusies sadzīvot itin veiksmīgi, vēsta raidījums "Aizliegtais paņēmiens". 

Viktorijas dzīve ir gluži kā izmeklētājam – jābūt vērīgam pret visu, ko ēd, ko lieto, kam pieskaras, kur atrodas. Meitenei ir alerģija pret kobaltu, niķeli, kaķiem, pienenēm, lazdām, medu u.c.

Lai gan ir zāles, kas mazina alerģiskās reakcijas, piemēram, izsitumus un elpas trūkumu, tām ir arī blakusefekti, piemēram, nomāktība un miegainums.

Ēdot ārpus mājas, vienmēr ļoti rūpīgi jāseko līdzi ēdienu sastāvdaļām. 

"Arvien vairāk un vairāk es redzu restorānos, kafejnīcās, ka norāda alergēnus, tas ir apsveicami. Tas liecina par sava veida cieņu pret klientiem, bet bieži vien tāda problēma varētu būt, ka norāda šos alergēnus, bet ēdienā, piemēram, dekorācijās, tiek izmantota šī viela, ko viņi nenorāda pie alergēniem.

Tad gan ir problēma. Piemēram, kūka. Tipiski: atnes kūkas, kas ir dekorētas ar lazdu riekstiem," stāsta meitene.

Viktorija arī atzīst, ka ir bijuši gadījumi, kad cilvēki no viņas nobijušies.  

"Man bija izteikts [pleķis] uz kakla, sarkans pleķis. Un tad cilvēki man jautāja, vai es mājās nekaros? Bet tas varbūt bija ar joku, bet viņa bija ļoti skeptiska un varbūt viņa gribēja sniegt  palīdzību, es nezinu…" atcerējās Viktorija.

Visu raidījumu iespējams noskatīties šeit.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu