""Twitter" slāpē runas brīvību!" Tramps apsūdz "Twitter" par iejaukšanos ASV vēlēšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

ASV prezidents Donalds Tramps otrdien, 26. maijā, apsūdzēja sociālā tīkla vietni "Twitter" par iejaukšanos novembrī paredzētajās ASV prezidenta vēlēšanās.

Tramps izteica šo apsūdzību pēc tam, kad "Twitter" pirmo reizi bija atzīmējis divus no viņa tvītiem kā "nepamatotus".

"@Twitter tagad iejaucas 2020.gada prezidenta vēlēšanās," tvītoja Tramps. "Viņi saka, ka mans paziņojums par Balsojumiem pa pastu, kuri novedīs līdz masveida korupcijai un krāpniecībai, ir nekorekts, balstoties uz faktu pārbaudi no Viltus ziņu CNN un [uzņēmuma] "Amazon" [laikrakstu] "Washington Post"."

"Tviteris pilnīgi slāpē RUNAS BRĪVĪBU, un es kā prezidents nepieļaušu, ka tas notiktu!" viņš piebilda.

Tviteris otrdien bija pievienojis brīdinājumu par faktu pārbaudi diviem Trampa tvītiem, kuros viņš raksturoja balsošanu pa pastu kā "krāpniecisku" un prognozēja, ka "pasta [balsošanas] kastes tiks nolaupītas".

Zem šiem tvītiem tagad ir saite ar tekstu “Pārbaudiet faktus par balsošanu pa pastu”, kura novirza lietotājus uz tvitera lapu ar faktu pārbaudēm un mediju ziņām par Trampa nepamatotiem apgalvojumiem.

Tvitera paziņojumā teikts, ka šie Trampa tvīti "satur potenciāli maldinošu informāciju par balsošanas procesiem un ir marķēti, lai sniegtu papildu kontekstu par balsošanu pa pastu".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu