Dīkstāves pabalstu vietā valsts sāks subsidēt darbavietas un īstenos darbinieku pārkvalificēšanas programmu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Pēc 30. jūnija, kad tiks pārtraukta dīkstāves pabalstu izmaksa, valsts plāno subsidēt atsevišķos uzņēmumos strādājošo algu, kā arī īstenot darbinieku pārkvalificēšanas programmu, ceturtdien, 28. maijā, pēc valdības sēdes žurnālistiem pavēstīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Ministru kabinets šodien izskatīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto Valsts apdraudējuma sakarā ar Covid-19 izplatību un tā seku novēršanas un pārvarēšanas likumprojektu, kas paredz, ka atbalsts Covid-19 krīzē skartajiem iedzīvotājiem un uzņēmējiem saglabāsies līdz gada beigām. Vienlaikus likumprojekts paredz, ka dīkstāves pabalstu izmaksa tiks pārtraukta pēc 30. jūnija.

Pēc finanšu ministra teiktā, dīkstāves pabalstu vietā tiks piedāvāti divi citi atbalsta instrumenti. Pirmais no tiem būs atbalsts uzņēmumiem ar augstu pievienoto vērtību, proti, valsts subsidēs šajos uzņēmumos strādājošos. Patlaban gan nav zināmas detaļas, kad un kādā apjomā atbalsts varētu tikt sniegts.

Otrs atbalsta veids paredz īstenot "apjomīgu pārkvalifikācijas programmu" tiem strādājošajiem, kuri pēc 30. jūnija nevarēs atgriezties savās darbavietās. Reirs piebilda, ka ir nozares, kuras jau tagad zina, ka tās nevarēs atjaunot darbību. 

Pārkvalifikācijas programma tiks īstenota, sadarbojoties ar augstskolām, un netiekot izslēgta iespēja, ka šajā programmā iesaistītie varētu saņemt stipendijas.

Jau ziņots, ka saistībā ar Covid-19 izplatību Latvijā līdz 9. jūnijam izsludināta ārkārtējā situācija.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu