Virknei pasažieru grupu no pirmdienas atjaunotas braukšanas maksas atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Rīgas satiksme" autobuss. Ilustratīvs foto.
"Rīgas satiksme" autobuss. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

No šodienas, 1. jūnija, virknei pasažieru grupu ir atjaunotas braukšanas maksas atlaides Rīgas sabiedriskajā transportā, noskaidroja aģentūra LETA.

No šodienas pensionāri bez maksas transportā varēs pārvietoties darba dienās laika posmā no plkst. 10 līdz 15.

Vienlaikus braukšanas maksas atvieglojumi 100% apmērā darba dienās no plkst. 10 līdz 15 noteikti Rīgas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušām personām, kas vecākas par 75 gadiem, Rīgā deklarētiem nestrādājošiem vecuma un izdienas pensionāriem līdz 75 gadu vecumam, kā arī Černobiļas atomelektrostacijas (AES) avārijas seku likvidācijas dalībniekiem līdz 75 gadu vecumam un politiski represētām personām un nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem.

Atjaunotas ir arī stundas biļetes, kā arī daļēji atjaunotas atlaides studentiem. Proti, studentiem būs iespēja iegādāties stundas biļetes par 0,30 eiro, taču mēnešbiļetes joprojām būs jāiegādājas par pilnu cenu.

Savukārt, 1.-8. klašu, kā arī 10. un 11. klašu skolēni sabiedrisko transportu joprojām varēs izmantot tikai par biļeti par pilnu cenu. Tostarp paredzēts, ka 9. un 12. klašu skolēniem braukšanas maksas atvieglojumi darbosies līdz šā gada 7. jūlijam, nevis līdz 9. jūnijam kā ir noteikts patlaban.

Personām, kuru deklarētā dzīvesvieta ir Rīga vai kurām Rīgā pieder nekustamais īpašums, tiek noteiktas tiesības iegādāties stundas biļetes par 1,15 eiro un brīvdienām paredzētās stundas biļetes par 0,60 eiro.

Savukārt bez laika ierobežojuma pilnā apmērā atjaunoti braukšanas maksas atvieglojumi ir Rīgā deklarētiem bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kuri atrodas audžuģimenēs, aizbildnībā, bērnu aprūpes institūcijās vai mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādēs, kā arī augstskolās un koledžās līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai.

Atlaides atjaunotas arī Rīgas ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās pastāvīgi dzīvojošām personām, kas saņem pašvaldības apmaksātus sociālās aprūpes pakalpojumus, kā arī Rīgā deklarētiem strādājošiem vecuma un izdienas pensionāriem.

Pašvaldība atgādina, ka atlaides netiek atjaunotas visas uzreiz, lai maksimāli mazinātu drūzmēšanās risku. Jāatceras, ka tieši sabiedriskais transports ir vieta, kur ir viens no lielākajiem inficēšanās riskiem, tādēļ pašvaldība aicina rūpīgi izsvērt tā izmantošanas nepieciešamību.

Jau ziņots, ka Rīgas domes pagaidu administrācija 27. martā veica izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos, kas uz laiku atceļ lielāko daļu no atlaidēm pilsētas sabiedriskajā transportā, tādējādi cerot mazināt pasažieru plūsmu un ierobežot Covid-19 izplatību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu