Smiltenē policisti aiztur vīrieti, kurš sēdies pie stūres teju četru promiļu reibumā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkometrs. Ilustratīvs attēls.
Alkometrs. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītajās brīvdienas Vidzemē aizturēti 14 iereibuši transportlīdzekļu vadītāji, un viens no tiem nav pakļāvies policijas prasībām un traucējis policistu darbam, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Zane Vaskāne.

Brīvdienās Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas par pārkāpumiem ceļu satiksmē ir noformējušas 170 administratīvo pārkāpumu protokolus, no tiem 87 - par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu. Kopumā ir pieķerti 14 transportlīdzekļa vadītāji, kuri pie stūres bija sēdušies alkoholisko dzērienu ietekmē.

VP amatpersonas, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, aizturēja deviņus mehānisko transportlīdzekļu vadītājus, trīs velosipēdistus un divus mopēdistus, kuri transportlīdzekļus vadīja, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē. Valkas iecirkņa apkalpojamā teritorijā tika aizturēti pieci transportlīdzekļa vadītāji reibumā, Valmierā četri, Cēsīs divi, bet Madonas, Limbažu un Gulbenes apkalpojamā teritorijā - pa vienam šoferim.

Kopumā sešiem automašīnu vadītājiem alkohola reibums konstatēts vairāk nekā pusotra promile, savukārt vienam konstatēts pat 3,53 promiļu reibums. Trīs autovadītāji ceļu satiksmē piedalījās bez jebkāda veida vadīšanas tiesībām.

Sestdien Vidzemes reģiona pārvaldes Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, ap plkst.16.30 Smiltenes novadā, uz Vidzemes šosejas, pamanīja kādu nepārliecinoši braucošu automašīnu "Opela Astra", kas radīja aizdomas, ka vadītājs pie stūres sēdies reibumā.

Apturot transportlīdzekli un veicot personas pārbaudi, policisti konstatēja, ka vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību. Tāpat, veicot alkohola pārbaudi, apstiprinājās bažas - 55 gadus vecais šoferis pie stūres bija sēdies 1,72 promiļu reibumā. Automašīnā atradās arī vīrieša dzīvesbiedre un mazgadīgais bērns.

Vīrietis, būdams alkoholisko dzērienu ietekmē, nepakļāvās policijas prasībām, kavēja transportlīdzekļa izņemšanu, traucēja policijas darbu, tāpēc tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par nepakļaušanos, norāda policija.

VP vēlreiz uzsver, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļu vadīšana ir divas nesavienojamas lietas, turklāt iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. "Pieaugušie ir tie, kas veido bērnu attieksmi pret drošības noteikumu ievērošanu, vispārliecinošāk - ar savu piemēru," norādīja Vaskāne.

Likumsargi arī pateicas tiem iedzīvotājiem, kas aktīvi ziņo par aizdomīgiem vadītājiem un aicina arī turpmāk nepalikt vienaldzīgiem, un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot par to VP, zvanot pa tālruni 110. 

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu