Latviešu dejotāja parāda, kas notiek rītā pēc Santamonikas grautiņiem (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: instagram/ievabiteniece

Jau vēstījām, ka latviešu dejotāja Ieva Biteniece nonākusi ASV protestu epicentrā. Nu viņa atklāj, kāda aina pavērusies Santamonikas ielās pēc 31. maija grautiņiem. 

Biteniece atklāj, ka pirmdienas rīts bijis skaists un saulains, un redzētais uz pilsētas ielām viņu līdz sirds dziļumiem aizkustinājis. "Pilns ar cilvēkiem uz ielas, pārsvarā ar slotām, lāpstām, visi iet tīrīt, palīdzēt, visa [Santamonikas] komūna piedalās šajā sakopšanas pasākumā," atklāj viņa.

"Garastāvoklis ir pacilāts, visi apjautājas viens otram, kā iet, vai viss kārtībā. Palīdz remontēt visu, kas ir sagrauts," viņa turpina.

Foto: instagram/ievabiteniece

Tāpat Biteniece adresējusi iepriekšteikto par to, ka ir "balta un priviliģēta". "Tas, ka es esmu balta un priviliģēta nenozīmē, ka citi nav priviliģēti. Man tagad, piemēram, ejot pa ielu nav jāuztraucas, ka kāds policists manas ādas krāsas dēļ var paņemt mani apcietināt un nogalināt bez jebkāda iemesla, jo te [ASV] tā notiek," paskaidro latviešu dejotāja.

Atgādinām, ka Mineapolē 29. maijā tika aizturēts policists Dereks Šovens, kurš apsūdzēts par aizturēta afroamerikāņa Džordža Floida nāvi.

Šovens bija redzams sabiedrības sašutumu izraisījušajā video, vismaz piecas minūtes turot celi uz aizturētā Floida kakla. Protesti sākās pēc tam, kad sociālajos medijos parādījās video ar Floida aizturēšanas gaitu. 

46 gadus vecais Floids pirmdien Mineapolē tikai aizturēts, policijai izmeklējot apsūdzības par viltotas banknotes izmantošanu.

Video redzams un dzirdams, kā roku dzelžos saslēgtais Floids ir nogāzts zemē un saka, ka nevar paelpot. Viens no policistiem tur celi uz Floida kakla. Notikuma vietā redzami arī citi policisti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu