Saistībā ar Džordža Floida nāvi apsūdzēti arī pārējie trīs policisti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Saistībā ar policijas aizturētā afroamerikāņa Džordža Floida nāvi Mineapoles policists, kurš apsūdzēto turēja piespiestu pie zemes, tagad tiek apsūdzēts otrās pakāpes slepkavībā. Nu apsūdzības tiek izvirzītas arī trim viņam kolēģiem, trešdien, 3. jūnijā, pavēstīja senatore Eimija Klobušāra.

"Minesotas ģenerālprokurors Kīts Elisons Džozrdža Floida slepkavības lietā apsūdzību Derekam Čovinam pārkvalificē uz nopietnāku - uz apsūdzību otrās pakāpes slepkavībā - un apsūdz arī trīs pārējos policistus," tviterī pavēstīja Klobušāra.

"Šis ir vēl viens svarīgs solis pretī taisnīgumam."

Čovinam pagājušajā nedēļā tika izvirzītas apsūdzības trešās pakāpes slepkavībā, kas ir līdzīgas apsūdzībām netīšai nogalināšanai. Apsūdzībās otrās pakāpes slepkavībā arī nav  norādes uz tīšu nodomu, tomēr par to paredzēts bargāks sods.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka ASV jau astoto dienu nerimstas protesti, kurus izsaukusi melnādainā Džordža Floida nāve aresta laikā, un otrdien, 2. jūnijā, Savienoto Valstu pilsētu ielās atkal izgājuši desmitiem tūkstošiem cilvēku.

Vietām Ņujorkā protesti atkal pārauguši sadursmēs ar policiju, veikalu demolēšanā un marodierismā, taču dienas laikā tie lielākoties bijuši miermīlīgi, vēsta laikraksts "The New York Times".

Vašingtonā protestētāji pulcējās netālu no parka, no kura tie tika padzīti pirmdien, lai prezidents Donalds Tramps varētu no Baltā nama nokļūt līdz vandāļu izdemolētajai vēsturiskajai Svētā Jāņa baznīcai un pie tās nofotografēties.

Lai gan dienas laikā protesti pret policijas vardarbību lielākoties ir miermīlīgi, pēc tumsas iestāšanās vērojami vandālisma akti, ļaunprātīga dedzināšana un laupīšana.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu