Foto ⟩ Vīrietis degvielas uzpildes stacijā Igaunijā atklājis uguni uz svešiniekiem. Divi cilvēki gājuši bojā, vēl viens un divi bērni ir ievainoti (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Svētdien, 7. jūnijā, pulksten 00.40 Igaunijas policija aizturējusi kādu 32 gadus vecu vīrieti, kurš pirms pulksten 22 šāva uz svešiniekiem. Divi cilvēki gājuši bojā, vēl trīs ir ievainoti. Vīrieša sagūstīšanai policija rīkoja plaša mēroga operāciju, ziņo portāls "Postimees".

Pēc iekļūšanas satiksmes negadījumā netālu no degvielas uzpildes stacijas 32 gadus vecais "Subaru" vadītājs no notikuma vietas pazudis. Pēc tam vīrietis šāva pa kādu motociklistu, kurš no gūtajām traumām miris. Vēlāk viņš šāva pa kādu automašīnu, kurā sēdēja vīrietis, sieviete un divi bērni. Sieviete gāja bojā, bet vīrietis un bērni šobrīd atrodas mediķu uzraudzībā.

Pēc šaušanas vīrietis esot klaiņojis apkārt, taču tad nozudis mežā. Viņa notveršanai tika organizēta plaša mēroga operācija.

Automašīnas pie degvielas uzpildes stacijas.
Automašīnas pie degvielas uzpildes stacijas. Foto: Aculiecinieka foto

"Mēs norobežojām teritoriju un slēdzām ceļus. Vīrietis šāva arī uz policiju, taču īsi pirms vieniem naktī mēs viņu aizturējām netālu no degvielas uzpildes stacijas. Aizturēšanas laikā viņš nepretojās," pastāstīja Igaunijas policijas pārstāvis Kaido Kiplas.

Apšaudes iemesls šobrīd nav zināms. Zināms, ka apšaudē bojāgājušie motociklists un sieviete aizturētajam vīrietim nav bijuši pazīstami.

"Viņa motīvi pagaidām nav skaidri, taču policija dara visu, lai noskaidrotu vairāk," viņš piebilda.

Vadošā prokurore Kristīne Tamme sacīja, ka aizturētajam tiks izvirzītas apsūdzības par slepkavību. Prokurore piebilda, ka ir pamats domāt, ka aizturētais bija alkohola reibumā, taču, lai to apstiprinātu, tika veikta alkohola koncentrācijas pārbaude.

"Šis incidents ir šokējošs sabiedrībai. Mēs darām visu iespējamo, lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu notikušā apstākļus," viņa sacīja.

32 gadus vecajam šāvējam ir derīga ieroču atļauja. Tāpat zināms, ka aizturētais dzīvo un strādā Tallinā, taču vīrieša vasarnīca atrodas Lihulā.

Aizturētais ir saistīts ar Igaunijas Zemessardzi jeb brīvprātīgo Aizsardzības līgu "Kaitseliit", taču netiek precizēts, vai viņš tajā ir dienējis.

Ieroču kontrole aizturētajam pēdējo reizi tika veikta 2007. gadā, un nekādi pārkāpumi netika konstatēti. Aizturētajam mājās atrodas vēl vairāki ieroči, zināja teikt policija.

Aizturētais vēl nav ticis nopratināts.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu