Pēc afroamerikāņa Floida nāves VDD sākusi izvērtēt atsevišķus, iespējams, rasistiskus ierakstus sociālajos tīklos (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Protesti. Ilustratīvs attēls
Protesti. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Pēc 25. maijā ASV notikušās afroamerikāņa Džordža Floida nāves Valsts drošības dienests (VDD) ir sākusi izvērtēt atsevišķus, iespējams, rasistiskus ierakstus sociālajos tīklos Latvijas interneta telpā.

Kopš 25. maija VDD nav sācis nevienu kriminālprocesu par iespējamu rasu naida vai nesaticības izraisīšanu, aģentūrai LETA pastāstīja dienestā.

Vienlaikus VDD redzeslokā ir nonākuši atsevišķi ieraksti, kuros ir saskatāmas Krimināllikuma 78. panta iespējama pārkāpuma pazīmes. Minētā likuma norma paredz atbildību par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu.

Patlaban notiek minēto ierakstu izvērtēšana, tāpēc dienests plašākus komentārus nesniedz.

Jau ziņots, ka ASV notiek pret rasismu vērsti protesti, ko izraisīja policijas apcietinātā afroamerikāņa Džordža Floida nāve 25. maijā aizturēšanas laikā Mineapolē un kas pārauguši tik plašos grautiņos, kādi ASV nav pieredzēti gadiem.

Saistībā ar Floida nāvi Mineapoles policists, kurš zemē nogāzto aizturēto bija spiedis ar celi uz kakla, tagad tiek apsūdzēts otrās pakāpes slepkavībā, un arī trīs viņa kolēģiem tiek izvirzītas apsūdzības.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu