Konora Makgregora karjeras beigas - kārtējais teātris vai šoreiz tomēr pa īstam?

Konors Makgregors Foto: AP/Scanpix
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Aizvadītajā nedēļas nogalē slavenais īru jaukto cīņas mākslu (MMA) cīkstonis jau trešo reizi paziņoja par karjeras noslēgšanu. Daudzi fani un apskatnieki šo gājienu uzskata par kārtējo īra blefu. Bet kā tad īsti ir? Vai šis tiešām ir kārtējais teātra uzvedums īra izpildījumā?

Ņemot vērā, ka Makgregors par karjeras noslēgšanu iepriekš paziņojis jau divas reizes, ir grūti noticēt, ka šī reize varētu būt īstā. Tomēr ir vērts aplūkot, kāpēc šāds lēmums tika pieņemts.

Finansiāli neizdevīgi aizvadīt cīņas

Makgregors sarunā ar pazīstamo ESPN žurnālistu Arielu Helvani skaidroja pieņemtā lēmuma iemeslus. Īrs uzsvēra, ka neviena no iespējamām cīņām viņu šobrīd neinteresējot, kā arī cīņu sports kā tāds, viņam šķiet garlaicīgs. Tomēr vienu teikumu, ko slavenais cīkstonis šajā intervijā pateica, ir vērts paturēt prātā.

"Redzēsim, kas notiks nākotnē, bet tagad, tuvākajā nākotnē, 2020. gadā - visu labu," sacīja Makgregors.

Jau šeit īrs atstāj atkāpšanās ceļu, lai atgrieztos oktagonā pēc 2020. gada. Kāpēc viņš nevēlas cīnīties 2020. gadā?

Jā, Makgregors var apgalvot, ka viņu neinteresē neviena no piedāvātajām cīņām, bet šāds lēmums ir saprotams arī, skatoties no finansiālās puses. 

Makgregors ir visaugstākā līmeņa superzvaigzne, kurš piesaista miljoniem skatītāju visā pasaulē, kā arī piepilda arēnas minūšu laikā (pēdējās cīņas pret Donaldu Seroni biļetes tika izpārdotas burtiski dažu minūšu laikā). Lai saprastu patiesi, cik liela zvaigzne ir Makgregors, lūk, piecas visu laiku pelnošākās cīņas UFC vēsturē, ņemot vērā ienākumus no pārdotajām klātienes biļetēm

  1. Makgregors pret Nurmagomedovu - 17 188 894 ASV dolāri (15,25 miljoni eiro), 17 835 apmeklētāji
  2. Makgregors pret Seroni - 11 087 629 ASV dolāri (9,8 miljoni eiro), 16 678 apmeklētāji
  3. Nunjesa pret Teitu - 10 746 248 ASV dolāri (9,54 miljoni eiro), 15 154 apmeklētāji
  4. Makgregors pret Aldo - 10 006 249 ASV dolāri (8,88 miljoni eiro), 15 648 apmeklētāji
  5. Makgregors pret Diazu - 8 197 628 ASV dolāri (7,28 miljoni eiro), 13 412 apmeklētāji.

Šo sarakstu varētu turpināt, jo Makgregora uzvārds ir atrodams arī pie nākamajām divām pelnošākajām cīņām, bet doma ir skaidra - Makgregors piesaista skatītājus.

Turklāt runa nav tikai par klātienes cīņām, bet arī preses konferencēm un citām mārketinga aktivitātēm, kur Makgregoru ir iespējams izmantot.

Domāt, ka Covid-19 pandēmijas dēļ šogad sporta pasaule pieredzēs notikumus ar skatītāju klātbūtni, ir ļoti optimistiski. Līdz ar to ir tikai loģiski, ka tādu "klātienes trumpja kārti" kā Makgregoru ir labāk pataupīt nākamajam gadam. To ir atzinis arī pats UFC prezidents Deina Vaits.

Lai gan UFC cīņas Makgregoram nav pat tuvu primārais pelņas avots, tomēr jāsaprot, ka klātienes apmeklētāju neesamība ietekmētu arī viņa gūto peļņu. Tāpat Makgregors nereti ir izteicies, ka viņu cīnīties motivē fani, un tam tomēr gribētos ticēt.

Ideja sazvērestības teoriju cienītājiem - Deina Vaits piespieda Makgregoru noslēgt karjeru, vismaz šogad. Nav šaubu, ka kādam tas jau bija ienācis prātā...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Trūkst reālu cīņu

Jau pieminētajā sarunā ar Helvani Makgregors izteicās, ka neviena no piedāvātajām cīņām viņu neinteresē. Būsim reāli, Makgregora pretiniekam ir jānāk ar kādu pievienoto vērtību. Tai ir jābūt čempiona jostai vai arī personīgam naidam pret izvēlēto cīkstoni. 

Paskatīsimies uz pieejamajām čempiona jostām. Čempions vieglā svara divīzijā tiks noskaidrots septembrī Nurmagomedova un Geiči duelī, kas nozīmē, ka 2020. gadā Makgregoram, visticamāk, nebūtu iespējas cīnīties par to.

Cīņa par UFC sliktā puiša jostu pret Horhi Masvidalu būtu interesants piedāvājums. Problēma ir tāda, ka Masvidals vēlas aizvadīt atkārtotu cīņu pret Neitu Diazu (vēl viens potenciālais Makgregora pretinieks) un ir paziņojis, ka gatavojas aiziet no UFC, ja viņa alga netiks palielināta.

Čempiona josta 77 kilogramu divīzijā būtu lielisks papildinājums Makgregora rezumē, bet šeit gan ir maz ticams, ka viņš to spētu izdarīt. 77 kilogramu divīzijas čempions Kamaru Usmans Makgregoram tomēr būtu pārāk liels pretinieks (burtiski un pārnestā nozīmē).

Lasvegasas bukmeikeri bija piedāvājuši izdarīt likmes par iespējamo cīņu starp īru un nigērieti. Šajā scenārijā Makgregors bukmeikeru acīs bija vēl lielāks pastarītis nekā cīņā pret Meivezeru. Un duelī ar Meivezeru Makgregors piedzīvoja debiju jaunā sportā, kā arī tikās ar pretinieku, kuru uzvarēt pirms viņa nebija izdevies nevienam.

Paliek cīņa pret Andersonu Silvu, ko gribēja arī pats Makgregors, bet šeit kategorisku nē pateica Vaits. Arī Makgregors sarunā ar Helvani neslēpa, ka viņam no šīs cīņas patiesībā nav ko iegūt. 

"Es viņu nokautētu, un zini, kas notiktu? Visi sāktu atgādināt, ka Silva ir vecs un viņa labākie gadi ir aiz muguras," sacīja Makgregors. Atliek tikai iedomāties, kas notiktu, ja īrs zaudētu cīņā pret 45 gadus vecu cīkstoni...

Šeit vēlreiz pierādās, ka UFC šobrīd nav piemērotas cīņas tāda kalibra zvaigznei, kāds ir Makgregors. Gan finansiālu, gan sportisku apsvērumu dēļ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

? @mcgregorfast

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Un tomēr tas ir teātris...

Ļoti interesanti savā "Youtube" kanālā izteicās bijušais cīkstonis Čaels Sonens: "Kurš paziņo par savas karjeras beigām plkst. 6 no rīta "Twiter"?" Turklāt tas notika tieši pēc UFC 250 cīņu šova, kura laikā faniem bija iespēja vērot patiesi iespaidīgas cīņas.

Šeit atliek tikai piekrist Sonenam. Neviens Makgregora līmeņa sportists to nav darījis. Saprotams, ka šobrīd apstākļi neļauj organizēt milzu preses konferences, bet tomēr šādas atvadas no lielā sporta šķiet pārāk bezpersoniskas.

Šeit jāatgriežas pie Makgregora izteikumiem par 2020. gadu.

Viss liecina par to, ka šajā gadā īram patiesi nav ko darīt oktagonā. Arī boksa ringā ne, jo negribas pat domāt par naudu, kas tiktu zaudēta, ja Makgregors tiktos ar, piemēram, Meivezeru, cīņā bez skatītājiem...

Bet kā tad ir ar 2021. gadu? Pieņemot (cerot), ka sporta pasākumi varēs notikt ar skatītāju klātbūtni, paveras pavisam cita aina. 

2021. gada sākumā Makgregoram būtu reāla iespēja cīnīties par čempiona jostu vieglā svara divīzijā. Ideālā pasaulē viņa pretinieks būtu Nurmagomedovs, bet arī Geiči būtu pietiekami skaļš pretinieks. Būsim reāli, ne jau Makgregora pretinieks izpārdos arēnu, bet gan pats īrs, un kas gan būtu labāks veids, kā iesākt gadu, ja ne Makgregora atgriešanās cīņa, turklāt par čempiona titulu. Šo ažiotāžu mēs pieredzējām jau šā gada sākumā.

Jau tagad varam iztēloties plakātus ar uzrakstu: "Viņš ir atpakaļ!"

Kas attiecas uz raksta sākumā uzdoto jautājumu, atbilde ir sadalāma divās daļās. Ja runājam konkrēti par šo gadu, aptuveni par 95% gribētos sliekties uz "šoreiz pa īstam". Savukārt pēc 2020. gada - tikpat procentu dotu apgalvojumam par teātri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu