Foto un video ⟩ "Manai uzvedībai nav attaisnojuma." Igaunijas šāvējs uzrakstījis atvainošanās vēstuli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Kristo Niglas

Trešdien, 10. jūnijā, pulksten 15 apsūdzētais šāvējs, kurš sarīkoja asinspirti Igaunijas pilsētā Lihula, Pērnavas policijas iecirknī tikās ar savu advokātu. Pēc tikšanās viņš iznāca ar ar roku rakstītu vēstuli, vēsta medijs "Postimees".

"Es izsaku visdziļāko nožēlu par notikušo upuru tuviniekiem un visiem Igaunijas iedzīvotājiem. Manai uzvedībai nav attaisnojuma. Notikušais ir nepiedodams. Atvainojiet," teikts vēstulē.

Advokāta tikšanās ar apsūdzēto ilga apmēram stundu.

"Es varu apstiprināt, ka nebija ne mazākās vēlmes kādam nodarīt sāpes, kādu nogalināt vai ievainot bērnus," pēc klienta paziņojuma nolasīšanas sacīja advokāts.

Aizstāvis atzīmēja, ka atbilde uz jautājumu par to, vai Tarraste varēja paredzēt savu uzvedību, vēl nav skaidra.

(video igauņu valodā)

Advokāts atzīmēja, ka pēc trim tikšanās reizēm ar klientu svētdien, pirmdien un trešdien atklājušies dažādi notikušā apstākļi, taču daudzi no tiem joprojām ir pārsteidzoši.

Kā piemēru viņš minēja faktu, ka vakardienas avīzēs lasīja, ka apsūdzētā asins analīzēs tika atrastas narkotiskas vielas. Nav skaidrs, no kurienes radušies šie apgalvojumi, jo "vīrietis apstiprināja, ka viņš nebija lietojis narkotikas".

Viņš uzskata, ka policijas pārbaudēs var būt kļūdas, jo dažas bezrecepšu zāles, piemēram, paracetamols ar tādām piedevām kā kofeīns vai kodeīns, var analīzēs uzrādīties kā narkotikas.

Portāls "Apollo" jau vēstīja, ka naktī uz svētdienu, 7. jūniju, Igaunijā norisinājās traģisku noziegumu virkne, ko izraisīja kāds 32 gadus vecs medbrālis. Joprojām nav skaidri motīvi, kas likuši vīrietim nogalināt divus cilvēkus un smagi ievainot bērnus, norāda Lēnes apriņķa prefekts Kaedo Klipass.

Sestdien, 6. jūnijā, pulksten 21.44 Igaunijas glābšanas dienesti saņēma informāciju par kādu "Subaru" markas automobili, kura vadītājs Miks Tarraste izraisījis autoavāriju, ietriecoties divās automašīnās un pēc tam - tur esošās ēkas sienā. Vīrietis notikuma vietu pametis, taču notikušo bija fiksējis kāds motociklists, kurš "Subaru" vadītājam nolēmis sekot.

Pulksten 22 tika saņemta informācija par šāvieniem. Tarraste šāva uz motociklistu, kurš no gūtajām traumām mira. Motociklists, kurš sācis pakaļdzīšanos un tika nošauts, bijis vietējais iedzīvotājs.

Vēlāk vīrietis šāva pa kādu automašīnu, kurā atradās 58 gadus vecs vīrietis, 61 gadu veca sieviete un trīs bērni - trīs, piecus un deviņus gadus veci. Visi pieci ir vienas ģimenes locekļi - vecvecāki un mazbērni.

Sieviete gāja bojā, bet jaunākie bērni šobrīd atrodas mediķu uzraudzībā. Zināms, ka vīrietis no slimnīcas izrakstīts, bet deviņus gadus vecajam bērnam mediķu palīdzība nebija nepieciešama. Nogalinātā sieviete strādājusi vietējā aptiekā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu