Izcila pieredze katru reizi! Kas jāzina katram avokado cienītājam? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Nu jau vairākus gadus arī Latvijā par biežu virtuves viesi ir kļuvis eksotiskais un sātīgais avokado. Lai arī auglis ir samērā universāli izmantojams, daudziem ir zināms, ka visgardākais tas ir tad, kad ir pienācīgi nogatavojies. Par to, kā nodrošināt lielisku ēdiena baudīšanas pieredzi katru reizi, vēsta portāls "Buzzfeed".

Izcili gatavi avokado visam gadam

Izmanto sezonu, iegādājies labi daudz šo brīnumaugļu. Tālākās darbības ir ļoti vienkāršas: atbrīvo tos no kauliņa, mizas un apslaki ar citrona sulu. Novieto uz cepamā vai ietinamā papīra ar taisno pusīti uz leju un ļauj saldētavā kārtīgi sasalt, tad pārliec uzglabāšanas konteineros vai maisiņos un turi saldētavā līdz brīdim, kad kārosies tos baudīt.

Vienmēr gatavs smūtijam

Vēl viens izcils veids, kā uzglabāt avokado tieši smūtijiem, ir tos sablendēt kopā ar nelielu daudzumu citrona sulas un sasaldēt ledus trauciņā. Tad atliks tos tikai iemest blenderī.

Ciets un negatavs avokado - ko darīt?

Ir divas metodes. Ātrā versija, ja mīkstu avokado vajag tagad un tūlīt, ievieto to 200 grādos uz 10 minūtēm.  Otra metode ir daudz nesteidzīgāka, ja avokado baudīšanu esi gatavs atlikt uz kādu citu dienu: liec to plastmasas maisiņā kopā ar banānu. Šis eksotiskais auglis palīdzēs otram nogatavoties.

Nekādas apbrūnināšanās

Avokado apliešana ar citrona sulu nav vienīgā metode. Tu vari to uzglabāt noslēgtā traukā ar kādu šķēlīti sīpola vai noklāt plānā kārtiņā ar labu olīveļļu - rezultāts būs vienādi labs!

 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu