Pāris soļi līdz pašnāvībai. Markus Riva pavisam atklāti par depresiju pusaudžu gados (12)

Foto: Apollo
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Lai lauztu priekšstatus par garīgās veselības jautājumiem, portāls "Apollo" turpina projektu "Kā tev patiešām iet?". Mērķis ir sabiedrību izglītot un iedrošināt vērsties pēc palīdzības. Piedāvājam rakstu sēriju ar jomas speciālistiem, kā arī video intervijas ar slavenībām, kas saskārušās ar psihiskās veselības problēmām.

Projekta ietvaros par savu pieredzi ar piedzīvoto jauniešu mobingu, kas atstāja smagas psiholoģiskas traumas, dalījās mūziķis un televīzijas seja Markus Riva. Vienmēr pozitīvais mākslinieks atklāj, ka jauniešu gados viņš tika apsmiets izskata dēļ. Vienaudžu neiecietības dēļ Markus tīņu gados pat domājis padarīt sev galu.

"Tas, par ko mani apcēla un par ko pats nebiju ļoti laimīgs, bija ārējais izskats," atklāj mūziķis, norādot, ka viņam bijis liekais svars un nepareizs sakodiens, kā dēļ vienaudži viņu ir apcēluši.

Riva norāda, ka glābiņš no ikdienā piedzīvotā negatīvisma bijusi mūzika, ar ko viņš nodarbojas vēl šodien. Tāpat viņš apmeklēja psihologu, rakstīja dienasgrāmatu, dzeju, un sportoja. Viņaprāt, tieši šīs komponentes viņam palīdzēja justies labāk un kļūt par to, kas viņš ir šobrīd.

"Es nezinu kā būtu, ja man bērnībā būtu viss bijis gaužām vienkārši... Es nezinu, vai man izveidotos tāds raksturs, kāds tas ir tagad. Savā veidā depresija un viss piedzīvotais negatīvisms man bija spēriens pa pakaļu tiekties pēc saviem mērķiem,"

nu jau pieaugušais mūziķis spriež par piedzīvoto skolas gados, smejot, ka, iespējams, viņš izklausās pēc mazohista.

Rivas vecāki par to, ka viņu dēls jauniešu gados cietis no depresijas, uzzināja vien pirms aptuveni pieciem gadiem, kad mūziķis nolēma par to sākt runāt atklāti.

"Tad viņi paskatījās uz manu stāstu no cita skatupunkta un pavisam citādāk ieraudzīja to, ko es tad piedzīvoju," atklāj mūziķis.

"Protams, ar vecākiem par to bija grūti runāt arī pēc daudziem gadiem. Man mamma savā veidā lūdza piedošanu, ka tajā laikā viņa mani nesaprata, bet no otras puses es viņai neko nepārmetu, jo tajos laikos viņa varēja to arī nesaprast."

Markus norāda, ka visefektīvākais veids, kā atsvabināties no apcēlējiem, ir ignorēt viņus. Šo metodi viņš piekopj vēl aizvien ar skarbajiem komentētājiem internetā un mikroblogošanas vietnes "Twitter" kritiķiem.

Video: Markus Riva atklāj savu pieredzi par depresiju jauniešu gados

Vairāk par bērnu un jauniešu psihisko veselību, to, kā šīs vecumgrupas atšķiras no pieaugušajiem, un to, kā var palīdzēt vecāki un apkārtējie, var uzzināt portāla "Apollo" intervijā ar bērnu psihiatru Ņikitu Bezborodovu.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu