Pavārmāksla nesākas ar eksotiskiem un sarežģītiem ēdieniem, bet gan mazām lietām, kuras laika gaitā cilvēku var padarīt par virtuves ekspertu. Ar saviem padomiem dalījies visā pasaulē pazīstamais pavārs Gordons Remzijs.
Gatavo kā šefpavārs! Seši ieteikumi virtuves meistarībai no slavenā Gordona Remzija
Izmanto visas piparu dzirnaviņu priekšrocības
Maini maluma rupjumu: smalkāko malumu izmanto zupām un mērcēm. Maigai, bet manāmai garšas piešķiršanai izmanto vidēju malumu. Izcilam steikam un zivīm atskrūvē skrūvi līdz galam un izmanto rupju malumu.
Ķiploka tīrīšana
Lai notīrītu vienu daiviņu, uzliec uz tās naža plakano pusi un dažas reizes viegli uzsit, tad ar pirkstiem viegli noņemsi miziņu.
Ja nepieciešama visa ķiploka galviņa, saspied to kārtīgi ar roku, lai daiviņa atdalās viena no otras, liec bļodā, uzliec otru bļodu vai šķīvi virsū un 10 sekundes spēcīgi krati. Miziņas atleks no daiviņām.
Sagatavota panna un cepeškrāsns
Lielai daļai recepšu ir svarīgi, lai panna būtu tiešām karsta, tāpēc to uz uguns liec laicīgi un neaizmirsti arī laicīgi ieslēgt cepeškrāsni, ja recepte paredz tās izmantošanu.
Labs pavārs strādā tīrā vidē
Lai tev nav nemitīgi jāliecas pie atkritumu urnas un virtuves lete nav nokrāmēta ar dažādiem atkritumiem, Gordons Remzijs iesaka katru reizi paņemt vienu bļodu, kurā likt mizas, sēklas un visu nevajadzīgo, kas rodas gatavošanas procesā. Nekādas šmuces, atliks tikai izmest bļodas saturu un pašu bļodu izmazgāt.
Sāls olām
Gordons Remzijs iesaka nekad nepievienot sāli pirms esi pagatavojis olas, jo tas nelabvēlīgi ietekmē tekstūru un krāsu. Pagatavo un tad pievieno garšvielas.
Pareizi cepta gaļa
Parūpējies par to, lai gaļa pirms cepšanas būtu istabas temperatūrā. Ja tā būs auksta, muskuļu šķiedras būs stingras un izceptā gaļa būs sīksta. Pēc cepšanas ļauj gaļai vienmēr "atpūsties", lai katrs gaļas kumoss būtu maigs un sulīgs.
Video: Padomi no Gordona Remzija gudrību krājumiem