Video ⟩ "Brauc uz Krieviju un tur izvirzi savas tiesības." Rēzeknes slimnīcā izvēršas konflikts starp ģimeni un ārstu valodas barjeras dēļ (123)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Estere Lubgāne/LETA

Rēzeknē pensionāre Taisija savu mazmeitu, kura rotaļājoties satraumējusi pirkstu, steigšus vedusi uz Rēzeknes slimnīcu, kur viņas sagaidījis dežurējošais traumatologs, kuram esot bijuši iebildumi, ka cietušās ģimene nerunā latviešu valodā, vēstī TV3 raidījums "Bez Tabu".

Taisija norāda, ka ārsts runājis tikai latviski. Sirmgalve diemžēl nerunājot latviski, taču viņas mazmeita sapratusi ārsta teikto un viņam atbildējusi. Sieviete ļoti gribējusi uzzināt, kas kaiš viņas mazmeitai, bet ārsts atteicies ar viņu runāt krieviski.

"Godīgi sakot, es tiešām ļoti ciešu no tā, ka nezinu latviešu valodu. Ne jau principiāli nezinu, es to vienkārši nevaru iemācīties. Esmu Krievijas pilsone, neesmu mācījusies Latvijā. Apmeklēju valodas kursus, bet dzīvojam krievvalodīgo ciemā, tāpēc nav iespējams nostiprināt zināšanas, nav rezultāta. Es pati ciešu no tā," pauš sieviete.

"Un, kad es pajautāju, dakter, kāda ir diagnoze, pasakiet, ko uzrādīja rentgenā, man neko citu no jums nevajag, viņš sāka kliegt, – Krievijas fašiste, krievu valodā pateica – brauc uz Krieviju un tur izvirzi savas tiesības."

Sieviete ar mazmeitu atgriezušās mājās, kur par notikušo izstāstījušas Taisijas dēlam un meitenītes tēvam, kurš esot ļoti sadusmojies un devies uzreiz uz slimnīcu, informējot par to policijai.

Vīrietis slimnīcā pirms tikšanās ar ārstu ieslēdzis audioierakstu. 

"Atnāca ārsts. Un īsti nekāda dialoga nemaz nebija. Tur jau pirmajās sekundēs viņš sāka mani ar ķermeni grūst ārā no kabineta," atminas pensionāres dēls Andrejs.

Pēc saķeršanās ar Andreju, arī mediķis izsauc policiju, ziņojot par it kā piekaušanu. 

"Un tad es sapratu, ka man ar šo cilvēku nekāds dialogs neizdodas, es principā apklusu un gaidīju policijas ierašanos. Meita tomēr nenoturējās un piegāja pie ārsta," turpina Andrejs.

"Viņam atkal kaut kas nepatika. Viņš sāka bļaut ļoti skaļi, manuprāt, tas bija ļoti skaļi. Un sāka apsaukāt vēl sliktāk manu tēti. Pat nezinu, vai to vispār var pateikt kamerā," raidījumam norāda meita Anna.

Andrejs raidījumam atskaņoja audioierakstu.

Anna: Jūs tik tikko viņu nosaucāt par  pe***u. Variet, lūdzu, manu tēti…

Dakteris: Tāpēc, ka viņam patīk sūdu smaka un viņš man solīja nolikt četrāpus un izvarot.

Anna: Kas to teica?

Dakteris: Viņš netiek tualetē iekšā, tā ir viņa problēma. Viss! Labi! Ejiet prom!

Raidījums sarunas ierakstu atskaņojis Rēzeknes slimnīcas pārstāvjeim.

Rēzeknes slimnīcas valdes loceklis ārstniecības jautājumos Ivars Zvīdris pauž, ka paskaidrojums no ārsta vēl neesot saņemts.

"Mēs šobrīd gaidām arī policijas slēdzienu par šo te gadījumu, lai varētu veikt kaut kādas savas darbības attiecībā – vai nu pret šo ārstu, vai kāda citāda veida darbības," raidījumam atklāj Zvīdris.

Valsts policijā saņemti iesniegumi no abām iesaistītajām pusēm un ir uzsākta izmeklēšana. Tikmēr slimnīcas vadība veikšot savu – iekšējo – izmeklēšanu, norāda raidījums.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (123)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu