Sievietei par uzbraukšanu zēnam Aizputē piespriež desmit mēnešus cietumā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietuma kamera. Ilustratīvs attēls.
Cietuma kamera. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kurzemes apgabaltiesa, izskatot prokuratūras apelācijas protestu, piemērojusi desmit mēnešu cietumsodu autovadītājai par uzbraukšanu zēnam, informēja prokuratūra.

Saskaņā ar apsūdzību, sieviete 2018. gada 2. maijā Aizputē, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un uzbrauca sešus gadus vecam zēnam. Zēnam tika nodarīti smagi miesas bojājumi.

Par pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru apsūdzētajai tika piemērota nosacīta brīvības atņemšana, prokuratūra iesniedza protestu daļā par soda izpildes veidu, norādot, ka ievērojot noziedzīgā nodarījuma raksturu, ar to radīto kaitējumu, kā arī apsūdzētās personību, ar nosacītu brīvības atņemšanas sodu netiks sasniegts soda mērķis.

Apsūdzētā laikā no 2004. līdz 2016. gadam ir 17 reizes sodīta par tīšiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem administratīvā kārtā, kā arī pret viņu Rīgas autotransporta prokuratūrā jau reiz ir ticis izbeigts kriminālprocess, nosacīti viņu atbrīvojot no kriminālatbildības.

Kurzemes apgabaltiesa apsūdzētajai bez brīvības atņemšanas soda nolēma atņemt arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu