Ģimene ASV divas reizes 16 gadu laikā ziedojusi nieri un izglābusi kādu vīrieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Kad pirms 16 gadiem nomira Terijas Heringtones vīrs Braiens, viņš kļuva par donoru un izglāba četru cilvēku dzīvības, vēsta raidorganizācija CNN.

Terija sadraudzējās ar Džefriju Greindžeru, kurš bija viens no cilvēkiem, kuru Braiens izglāba. Džefrija donora niere atteicās darboties 2019. gadā un Terija nekavējoties pieteicās donoriem un vēlējās palīdzēt draugam.

Greindžers CNN atklāja, ka jūtas lieliski neskatoties uz blakus efektiem. 2004. gadā Džefrijs jau gandrīz 30 gadus bija slimojis ar diabētu, kad ārsti pateica, ka nepieciešama nieru transplantācija.

Nieres bija no 35 gadus veca Braiena Heringtona, kurš traģiski gāja bojā nokrītot no mājas jumta. Braiens ziedoja savu sirdi, plaušas, aknu un citus orgānus, lai citi cilvēki spētu dzīvot.

Pirmo gadu pēc transplantācijas operācijas Greindžers nedrīkstēja zināt ziedotāja vārdu un Terija nedrīkstēja zināt, kuram cilvēkam orgāni tika ziedoti. 15 gadu laikā abu starpā izveidojusies cieša draudzība.

2019. gadā donora niere pārstāja darboties. Džefrijs par sliktajiem jauniem pastāstīja Terijai un sieviete nekavējoties piekrita kļūt par donoru. Sākotnēji Džefrijs šo piedāvājumu uztvēra par joku, taču vēlāk apjauta, ka Terija to sacījusi pavisam nopietni.

Ārsts Marks Džonsons, kurš veica transplantācija operāciju atklāja, ka Terija krasi padarījusi labāku Džefrija dzīvi. Ar Terijas nieri viņš varētu dzīvot vēl vismaz 10 līdz 14 gadus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu