Šabalam pirmais mačs "Sūduva" pamatsastāvā un pārliecinoša uzvara

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala
Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas uzbrucēja Valērija Šabalas un pussarga Gļeba Kļuškina pārstāvētā Marijampoles "Sūduva" komanda trešdien svinēja uzvaru Lietuvas A līgas futbola čempionāta spēlē.

"Sūduva" savā laukumā ar rezultātu 3:0 (3:0) pārspēja "Panevežys" komandu.

Šabala pirmo reizi spēlēja "Sūduva" sākumsastāvā un laukumā pavadīja 70 minūtes, kamēr Kļuškins cīņā iesaistījās no otrā puslaika sākuma.

Visus trīs vārtus Lietuvas čempionei guva bosniešu uzbrucējs Mihrets Topčagičs. Vispirms viņš 11.minūtē pēc stūra sitiena saņēma bumbu vārtu priekšā un panāca 1:0, bet septiņas minūtes vēlāk pēc austrieša Tomasa Salamona piespēles Topčagičs dubultoja pārsvaru.

Jau 21.minūtē bosnietim bija iespēja noformēt sev "hat-trick", taču viņa izpildīto 11 metru soda sitienu atvairīja Panevēžas komandas brazīliešu vārtsargs Rafaels Broetu Enriki. Tiesa, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Topčagičs tomēr tika pie "hat-trick" - bumba no pretinieku aizsarga nonāca "Sūduva" uzbrukuma līdera rīcībā, viņam raidot to mērķī.

Otrajā puslaikā vārti netika gūti, un marijampolieši svinēja pārliecinošu uzvaru.

Zīmīgi, ka trešdienas maču tiesāja Latvijas soģis Vitālijs Spasjoņņikovs, kuram asistēja Artūrs Šakurovs un Ņikita Ivļevs, bet ceturtais tiesnesis bija lietuvietis Rolands Adžgausks.

"Sūduva" ar 16 punktiem sešās spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, bet par sešiem punktiem un vienu maču mazāk ir Viļņas "Žalgiris" futbolistiem. A līgā šajā sezonā spēlē sešas komandas, kas aizvadīs vien 20 spēļu turnīru 30 maču vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu