Lietā par aplokšņu algu izmaksu būvniecības uzņēmumā starp aizdomās turamajiem ir grāmatvedis un uzņēmuma vadība

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji cīņā pret aplokšņu algu pie "Laimas" pulksteņa dala garāmgājējiem baltas aploksnes, aicinot iedzīvotājus izmantot aploksnes nevis kā algas saņemšanas vai izmaksas veidu, bet to paredzētajiem mērķiem.
Latvijas Darba devēju konfederācijas pārstāvji cīņā pret aplokšņu algu pie "Laimas" pulksteņa dala garāmgājējiem baltas aploksnes, aicinot iedzīvotājus izmantot aploksnes nevis kā algas saņemšanas vai izmaksas veidu, bet to paredzētajiem mērķiem. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde sāktajā kriminālprocesā par aplokšņu algu izmaksu kādā būvniecības nozares uzņēmumā starp aizdomās turētajiem ir uzņēmuma vadība un grāmatvedis, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

VID aģentūrai LETA izmeklēšanas interesēs plašāku informāciju par aizdomās turētajiem nesniedza.

Jau ziņots, ka VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde Rīgā un Jelgavā veikusi desmit kratīšanas kriminālprocesā iesaistītā uzņēmuma telpās, būvniecības objektos un personu dzīves vietās.

Kratīšanu laikā atrasta un izņemta skaidra nauda vairāk nekā 15 000 eiro apmērā, kā arī citi kriminālprocesam nozīmīgi priekšmeti, kas tiks analizēti turpmākajā kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas gaitā.

Veicot sākotnējās pirmstiesas izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka uzņēmums no 2019.gada līdz šim brīdim grāmatvedības reģistros nav uzrādījis darba samaksu un neuzskaitīto un neaprēķināto darba algu ir neoficiāli izmaksājis skaidrā naudā apmēram 30 darbiniekiem.

Valstij nodarītā zaudējuma apmērs nenomaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veidā tiks noskaidrots izmeklēšanas laikā.

Trīs personas ir atzītas par aizdomās turētām un tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Cīņa ar aplokšņu algām ir VID viena no šā gada prioritātēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu