"Es zināju, ka mans ķermenis to izturēs." Sievietei ASV neizdodas iznēsāt bērniņu, nu to dara viņas 51 gadu vecā mamma (7)

Foto: Instagram/ivf.surrogacy.diary
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Pēc vairākām nesekmīgām mākslīgās apaugļošanas procedūrām, operācijām un spontānajiem abortiem Briana Lokvuda no ASV samierinājās, ka viņai pašai iznēsāt bērniņu nav iespējams. Tajā brīdī savu palīdzību piedāvāja viņas 51 gadu vecā mamma, kura nu iznēsā Brianas mazuli, ziņo portāls "The People".

Briana un viņas vīrs papildināt savu ģimeni vēlas jau sen, taču pēc vairākiem nesekmīgu mēģinājumu gadiem mediķi pārim pauda skumjas ziņas - diemžēl sievietei iznēsāt bērniņu nebūs iespējams. 

Redzot meitas skumjas, sievietes mamma Jūlija Lovinga piedāvāja pārim bērniņu iznēsāt. Šobrīd 51 gadu vecā sieviete iznēsā savu mazbērnu, kam pasaulē ierasties plānots 12. novembrī.

"Manuprāt, izņemot mani, mana mamma ir vienīgais cilvēks, ko mans bērniņš varētu uzskatīt par mājām.

Viņa mazbērnu vēlas tik pat stipri, cik es vēlos bērniņu, un dara visu, kas ir viņas spēkos," stāsta 29 gadus vecā Briana. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Lokvudu centieni palielināt ģimeni aizsākās jau 2016. gadā, īsi pēc viņu kāzām, kad bija saslimis Brianas vectēvs. Viņa ļoti vēlējās dāvāt mazmazbērnu pirms viņa nāves, tāpēc pāris uzreiz centās ieņemt bērniņu.

Kad gads bija riņķī, bet no mazuļa ne miņas, pāris vērsās pie mediķiem, kas bija tikai sākums diviem ļoti sarežģītiem gadiem.

Divu gadu laikā Briana piedzīvoja vairākas mākslīgās apaugļošanas, operācijas un spontānos abortus. Reiz viņa zaudēja dvīņus. Tas viss notika vēl pirms ārsti apstiprināja, ka Brianai un viņas vīram tikt pie bērniņa pašiem neizdosies.

"Cīnīties ar ko šādu ir neiedomājami grūti. Tu par to sapņo visu mūžu, bet pēkšņi ceļā stājas kaut kas tāds kā neauglība. Man bija sajūta, ka ir atņemts viss, ko biju redzējusi savā nākotnē," stāsta Briana.

Sievietes ārstam Braienam Kaplanam ienācā prātā ideja par surogatmāti pāra bērniņam. Viņš piedāvāja padomāt, vai ir kāds ģiemenes loceklis vai draudzene, kam sieviete būtu gatava to uzticēt.

Viņš nebija vienīgais, kurš par šo bija ieminējies. Sievietes mamma Jūlija piedāvāja apsvērt šādu ceļu vēl tad, kad Briana zaudēja dvīnīšus.

"Kad es to ierosināju, viņa nebija ar mieru. Briana domāja, ka esmu traka. Taču es jutos tam gatava. Esmu noskrējusi 19 maratonus. 

Abas manas grūtniecības bija ļoti vieglas un es tik tiešām jutos gatava. Es zināju, ka mans ķermenis un veselība to izturēs," stāsta Jūlija.

Briana vēl nebija gatava piekrist, taču nolēma mammu aizvest pie Kaplana.

"Mana mamma nāca līdzi kā atbalsta persona, taču tad viņa ārstam ieminējās, ka grib bērniņu iznēsāt.

Kad viņi satikās, es uzreiz pamanīju, ka Kaplans to izskata kā opciju.

Viņam likās, ka tas ir iespējams, taču viņš neko uzreiz neteica, jo saprata, ka ir arī daudz apstākļu, kas jāizsver pirms tāda lēmuma pieņemšanas," stāsta Briana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Veicot virkni pārbaužu, Kaplans atzina, ka sievietes mamma tik tiešām ir gatava iznēsāt viņas bērniņu.

"Es domāju, ka ir svarīgi atzīmēt, ka ne visas sievietes var paļauties, ka viņu mammas varēs iznēsāt viņu bērnu. Šis ir unikāls gadījums," stāsta Kaplans.

Februārī Kaplans veica mākslīgās apaugļošanas procedūru, bet martā, vienu nedēļu pirms valstī tika izsludināts obligāts karantīnas režīms, viņš paziņoja, ka Jūlija ir stāvoklī. Nu viņā dzīvoja meitas bērniņš, bet pašas mazbērns.

"Kaut arī saņēmām pozitīvu grūtniecības testa rezultātu, milzu priekam uzreiz neļāvāmies. Pārāk bieži iepriekš bija nācies pārdzīvot vissāpīgāko zaudējumu.

Tagad, kad grūtniecība ir pusceļā, patiesi sākam to izbaudīt un plānot," stāsta Briana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Breanna Lockwood (@ivf.surrogacy.diary) on

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu