Efektīvākie līdzekļi cīņā ar asinssūcējiem. Sezonālie vampīri - odi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: www.pexels.com

Dažādi pret insektu aerosoli, kvēpināmie līdzekļi, elektriskie aromatizatori vai ultraskaņas atbaidītāji – veikalos ir dažādas opcijas cīņai pret odiem, taču bieži vien tie nav pietiekami efektīvi pret sīcošajiem kukaiņiem. Raidījums "Bez Tabu" centās noskaidrot, kas palīdz visefektīvāk.

"Parasti brīvdabas pasākumos visi pūš sev virsū pretodu līdzekļus. Vieni no galvas līdz kājām, citi tikai nedaudz uzsmidzina uz apģērba, citi pūš tikai uz ādas. Kā tad īsti ir pareizi, un ar ko tie līdzekļi atšķiras?" raidījuma "Bez Tabu" skatītāja Elizabete vaicāja, kā pareizi jālieto pretodu līdzekļi.

Sadzīves ķīmijas ražošanas uzņēmuma "Kvadro", kas ir arī odu atbaidīšanas līdzekļu ražotājs, direktors Andris Madelis stāsta, kā vislabāk pieteikt karu odiem.

Cīņā ar odu armiju izsmidzināmie līdzekļi esot ļoti iedarbīgi un asinssūcēju uzbrukumus spēj veiksmīgi apturēt, vien jāprot pareizi lietot.

Līdzekļi jāpūš pietiekami ilgu laiku vietās, ko nenosedz biezs apģērbs un kur odi var piekļūt. Jāskatās lietošanas instrukcijā, cik ilgi līdzeklis jāpūš, vai paredzēts bērniem, profesionālai lietošanai, vai visai ģimenei, jo sastāvi atšķiroties.

Veselības inspekcijas pārstāvji akcentē, odu aizbaidīšanas līdzekļiem jābūt reģistrētiem LVĢMC, jāskatās, vai tam ir reģistrācijas, inventarizācijas numurs. Ja ir, tad varot droši iegādāties, līdzeklis ir pārbaudīts. Tas esot biocīds. Varot būt brīdinājumi par ietekmi uz veselību, vēstī raidījums.

Madelis skaidro, ka aktīvās vielas odu atbaidīšanas līdzekļa sastāvā varot būt dažādas. Jo aktīvās vielas ir mazāk, jo iedarbības ilgums būs īsāks. Profesionālajiem līdzekļiem aktīvās vielas vairāk. Vidējais iedarbības ilgums ar vidēji lielu aktīvās vielas daudzumu esot četras stundas.

Derot arī ēteriskā eļļa (vislabāk eikaliptu, rozmarīna vai plūškoka) un citas tautas metodes, piemēram, sasmalcinātas piparmētras, neļķes un citas, atklāts raidījumā.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu