NBA spēlētāji uzvārdu uz krekla varēs aizstāt ar kādu sociālu saukli (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lebrons Džeimss izdara metienu pāri Džimija Batlera rokām
Lebrons Džeimss izdara metienu pāri Džimija Batlera rokām Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vadība un Spēlētāju asociācija (NBAPA) strādā pie vienošanās, kas paredzētu sportistiem atļaut uzvārda vietā uz spēļu krekla drukāt dažādus sociālo kampaņu saukļus, ziņo "The Athletic" žurnālists Šems Karanija.

NBAPA esot spēlētājiem nosūtījusi plāna detaļas, kas ļaus pēc sezonas atsākšanās basketbolistiem uzvārda vietā uz krekla izvēlēties kādu saukli.

Īpašu šķelšanos NBA spēlētāju vidū radījusi kustība "Black Live Matter". Daļa spēlētāju uzskata, ka ASV notiekošās rasu sadursmes ir primārais jautājums, kas jāatrisina, pirms atsākt spēlēt basketbolu.

Tiesa, līgas lielākā zvaigzne Lebrons Džeimss jau paudis, ka vēlas atsākt NBA sezonu.

Līdzīgu praksi jau šosezon ieviesa Anglijas premjerlīgā futbolā, kur vienā no spēļu kārtām visu komandu spēlētāju uzvārdi tika aizvietoti ar saukli "Black Live Matter".

NBA sezona turpināsies jūlija beigās Orlando, kur notiks 22 komandu turnīrs. Komandām Floridas pilsētā jāierodas 7.jūlijā, bet četras dienas vēlāk jāuzsāk pilnvērtīgas treniņnometnes.

Sezonas noslēguma turnīra aizvadīšana Orlando daudzos radījusi bažas, jo vēl piektdien Floridas štatā tika konstatēti gandrīz 9000 jauni saslimšanas gadījumi, kas ir pārliecinoši lielākais skaits kopš pandēmijas sākuma.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu