Aptauja: Arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju nesaskata ieguvumus dzīvei Rīgā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zaķusala
Zaķusala Foto: Zane Bitere/LETA

Arvien vairāk cilvēku nesaskata īpašus ieguvumus dzīvei Rīgā, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktās aptaujas dati.

Šogad maijā iedzīvotājiem tika lūgts vērtēt, vai, viņuprāt, dzīve Rīgā ir labāka nekā citviet Latvijā. Aptuveni puse jeb 56% iedzīvotāju uzskata, ka kopumā dzīve galvaspilsētā ir labāka nekā citur Latvijā - 24% respondentu uzskata, ka tā ir ievērojami labāka, savukārt vēl 32% domā, ka tā ir nedaudz labāka.

Šādi domājošu iedzīvotāju īpatsvars turpina sarukt jau vairākus gadus, un kopš pērnā gada šādu viedokli paudošu iedzīvotāju īpatsvars samazinājies par četriem procentpunktiem. Lielākais šādu viedokli paudošu iedzīvotāju īpatsvars fiksēts 2003.gadā, kad priekšrocības dzīvei Rīgā saskatīja 72% iedzīvotāju.

Pretējās domās gan šogad ir 11% iedzīvotāju, kuri uzskata, ka dzīve Rīgā kopumā ir sliktāka nekā citviet Latvijā - astoņi procenti aptaujāto uzskata, ka tā ir nedaudz sliktāka, savukārt vēl trīs procenti domā, ka tā ir ievērojami sliktāka.

Vēl 26% iedzīvotāju uzskata, ka dzīve Rīgā ir tāda pati kā citur. Šogad fiksēts augstākais šādu pozīciju paudošu iedzīvotāju īpatsvars novērojumu vēsturē, gada laikā tam pieaugot par trim procentpunktiem.

Savukārt septiņi procenti aptaujāto nespēja sniegt konkrētu viedokli šajā jautajumā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu