"Cilvēki mani joprojām apsaukā." Boksa čempions Taisons Fjūrijs par saskaršanos ar rasismu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/ScanPix

Smagā svara cīkstonis Taisons Fjūrijs, kura iesauka ir Čigānu Karalis, atklājis, ka regulāri saskaras ar rasismu, vēsta "The Sun".

Bokseris neslēpa, ka ar rasismu saskāries visu savu dzīvi un notikumi saistībā ar Džordža Floida nāvi tikai atsaukuši atmiņā nepatīkamu pieredzi.

"Es no rasisma esmu cietis bieži. Cilvēki mani joprojām apsaukā. Sauc par iebraucēju, par čigānu, kad braucu garām. Pietiek ar to, ka esmu devies parastā vakara skrējienā, kad kāds garām braucējs vienkārši atver logu, izkliedz aizvainojumu, un aizbrauc tālāk," skaidroja Fjūrijs.

Bet bokseris atklāja, ka vairs tam nepievērš daudz uzmanības: "Man ir vienalga, tā ir daļa no dzīves. Es ar to vienmēr esmu saskāries. Vārdi mani nespēj ietekmēt."

"Cilvēki vaicā, kāpēc es neiestājos par savas rases un cilvēku tiesībām? Manuprāt, ir tikai viena rase un tā ir cilvēku rase. Es regulāri iestājos par cilvēku rasi," sacīja Fjūrijs.

Nesenā sarunā ar "Good Morning Britain" bokseris atklāja, ka joprojām bieži saskaras ar rasismu arī publiskās iestādēs: "Pat šodien var atrast bārus, kuros redzamas zīmes: "Iebraucējiem un čigāniem ieeja aizliegta". Šāda veida rasisms joprojām daudzās vietās ir pieņemams." 

Tāpat bokseris arī atklāti pastāstīja par kādu konkrētu incidentu restorānā: "Es un Parisa [Fjūrija sieva] devāmies uz kādu restorānu, bet mums tur pateica, ka čigāni to nedrīkst apmeklēt. Es atbildēju, ka esmu smagā svara pasaules čempions boksā un pārstāvu šo valsti. Uz to man atbildēja: "Bet tu taču esi čigāns, vai tad ne?""

Lai gan konkrēts Fjūrija nākamās cīņas datums vēl nav nosaukts, boksa apskatnieki spekulē, ka ringā brits izies šā gada noslēgumā, aizvadot trešo savstarpējo ciņu ar amerikāni Deonteju Vailderu. Paredzams, ka uzvaras gadījumā Fjūrijs nākamgad cīnīsies ar citu britu smagā svara superzvaigzni, Entoniju Džošua.

Savas karjeras laikā Fjūrijs ir uzvarējis 30 cīņas, nepiedzīvojot nevienu zaudējumu, bet viņa pirmais duelis ar Vailderu beidzās neizšķirti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu