Covid-19 krīzes dēļ nevar ar pārliecību teikt, ka šogad varēs palielināt mediķu atalgojumu par 10%, atzīst ministre (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilze Viņķele
Ilze Viņķele Foto: Evija Trifanova/LETA

Neskaidrība par to, kā un kādā ātrumā atkopsies tautsaimniecība no Covid-19 radītās krīzes, neļauj ar pārliecību teikt, ka jau šogad varēs palielināt mediķu atalgojumu par 10%, otrdien preses konferencē pavēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Kā vēstīts, mediķu profesionālās organizācijas jūnija sākumā aicināja valdību jau šogad lemt par atalgojuma palielināšanu par 10%, bet nākamgad - par 20%. Šādu nostāju paudusi Latvijas Ārstu biedrība, Latvijas Māsu asociācija un Latvijas Jauno ārstu asociācija.

"Manuprāt, tas būtu taisnīgi - izpildīt līdz galam solījumu, kuru Saeima mediķiem devusi," vaicāta par mediķu atalgojuma palielināšanu šogad, sacīja ministre.

Jau ziņots, ka 2019.gada septembrī Veselības ministrija, balstoties uz Finanšu ministrijas sagatavoto un Ministru kabinetā (MK) saskaņoto viedokli, paziņoja, ka Veselības aprūpes finansēšanas likumā iestrādātais pants, kas uzdod MK 2020.gada valsts budžeta likumprojektā paredzēt veselības aprūpes darbinieku minimālās algas pieaugumu par 20%, netiks pildīts un likumā noteikto 120 miljonu eiro vietā tiks piešķirti tikai 60 miljoni eiro.

Tādējādi ar šo gadu stājas spēkā Veselības ministrijas piedāvātais mediķu zemākās mēnešalgas palielināšanas modelis, kas paredz 20% pielikumu rezidentiem un 10% - pārējām ārstniecības personām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu