"Smaka ir neciešama." Jelgavā kāda daudzdzīvokļu nama iemītnieki sūdzas par vīrieti, kurš neaprūpē kaķus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzdzīvokļu māja. Ilustratīvs attēls
Daudzdzīvokļu māja. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

Daudzdzīvokļu namā Jelgavā, Paula Lejiņa ielā, kāda ģimene jau vairākus mēnešus dzīvo neciešamos apstākļos. Jo īpaši vasarā, kad ārā valda arī tveice, dzīvokļu logus atvērt nav iespējams, jo uzreiz ieplūst spēcīga un asa smaka, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Īpaša smarža! Es kā savējam teicu, tur pat bērna urīns vai nezinu kas… Esmu kopusi vecu sievieti, aptuveni 90 gadus vecu. Nesmaržoja tik traki kā apakšējiem kaimiņiem diemžēl," stāstīja vietējā iedzīvotāja Anta.

Neciešamā smaka jūtama visā nama kāpņutelpā. Un, kā norāda Anta, smakas galvenais izcelsmes avots ir no kāda dzīvokļa otrajā stāvā. Tuvojoties dzīvoklim, var just, ka smaka pastiprinās. Var iztēloties zem loga atstātu saulē uzkarsētu spaini ar urīnu. Lūk, aptuveni tāda varētu būt šī smaka, ja ne pat trakāka.

Anta arī noskaidrojusi neciešamā aromāta avotu. Tie ir kaimiņu dzīvokļa saimnieka mājdzīvniekikaķi.

"Divi noteikti. Pati esmu novērojusi, ka viens vai divi nomainās. To es varu apgalvot. Bet mēs saprotam, ka tur ir vairāk nekā divi. Nepatīkamas tās smaržas, tiešām. Esam likuši sev un bērnam priekšā sejai visu ko. Nelīdz! Visam cauri iet," skaidroja Anta.

Aleksandrai no dzīvokļa pirmajā stāvā jau esot apnicis cīnīties ar neciešamo smaku. Atklājas, ka problēma ilgst jau vairāk nekā 10 gadu.

"Cik es te dzīvoju… 14 gadu, visu laiku. Agrāk bija trakāk. Agrāk viņiem bija, es nezinu, kādi deviņi kaķi. Tagad laikam kādi pieci," stāstīja Aleksandra.

Aleksandra arī atklāj, ka kaķu īpašnieks cilvēkos iziet tīrs un kārtīgs, taču duša un ziepes pat nelīdz. "It kā drēbes viņam tīras. Bikses, krekliņi tīri. Bet miesa tik traki pievilkusies, ka smird pa gabalu."

Brīdī, kad grasāmies doties prom, otrā stāva dzīvoklī pamanām kādu vīrieti, kurš piekrīt ielaist "Bez Tabu" savā miteklī.

Uzreiz pēc durvju atvēršanas nāsīs iecērtas vēl asāks smārds. Atklājas, ka tikai viens runcis ir kastrēts. Citam runcim redzamas traumas. Miteklī dzīvo arī kaķene. Lai arī mājdzīvnieku saimniekam ir speciālas granulas dzīvnieku tualetei, kaķu kastītes gan stāv tukšas.

"Mana vedekla teica, ka tik ātri nesanāks paņemt kaķus. Gaidu, kad viņa piezvanīs. Teica, ka pāris paņems no manis. Par daudz man," stāstīja kaķu saimnieks.

Svaiga gaisa dzīvoklī nav daudz. Un arī saruna ar kaķu saimnieku neieilgst, jo pēkšņi Antai kļūst slikti un viņa ģībst.

Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Reksce norādīja, ka šī adrese jau tiekot ņemta vērā: "Un mēģināsim arī šodien vēlreiz apsekot šo te adresi. Līdz šim neviena sūdzība nav saņemta. Ir informācija, ka Pārtikas un veterinārais dienests 25. jūnijā ir saņēmis anonīmu iesniegumu. Un šajā gadījumā vēl nav sanācis atrast kopīgu laiku, lai brauktu kopā apskatīt šo adresi."

Policijas pārstāve vēl norāda, ka kaķi no dzīvokļa, visticamāk, būs jāizņem.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu