"Var salīdzināt ar citplanētiešu uzbrukumu!" Dārzus Tallinā apsēduši lieli kailgliemeži (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: No personīgā arhīva

Tallinā tūkstošiem kailgliemežu laužas iedzīvotāju dārzos. Dzīvnieku invāziju kādā vietējā iedzīvotāja, kura cīnās pret kaitēkļiem, salīdzina ar šausmu filmu, vēsta "Postimees".

"To var salīdzināt ar citplanētiešu uzbrukumu!" stāstīja Māhe Helija. "Kailgliemeži ir lieli - līdz 18 centimetriem. "Viņi kā lavīna uzrodas no garās zāles."

Kaitēkļi parādījušies pēc pirmajām lietusgāzēm.

Kailgliemezis
Kailgliemezis Foto: No personīgā arhīva

"Mēs ar vīru tos lasījām kā suņi-mīnu meklētāji," stāstīja Helija. "Sākām sešos no rīta, vācām stundu. Nākamo reidu aizvadījām astoņos, un pēc dažām stundām atkal. Vīrs nopirka lukturi, kura gaismā ķērām kailgliemežus līdz pusčetriem naktī. Vairāk nebija spēka!"

Sieviete kaitēkļus vākusi trīs litru burkās.

"Es ņēmu ar lielām knaiblēm un uzreiz metu etiķī," viņa stāstīja, piebilstot, ka "tas ir ātri un humāni".

"Daži tos sagriež ar šķērēm un izmet - tā nekad nedariet! Sadalīšana nepalīdz. Skarbi un bezjēdzīgi: tajos iekšā ir 400-500 oliņu, kuras nonāk zemē. UN drīz būs tikpat jaunu kailgliemežu," stāstīja Helija.

Savukārt no pretkaitēkļu līdzekļiem neesot jēgas, pauda sieviete. Turklāt indes var kaitēt arī citiem nelieliem dzīvniekiem. Lai gliemeži turētos pa gabalu no viņas dārza, sieviete pa nakti ieslēgusi zāles pļāvēju-robotu.

Pēc sievietes sacītā, no kaitēkļiem ciešot visi apkārtnes iedzīvotāji. Dārzi esot kailgliemežu pilni, bet ļaudis - noraizējušies.

"Mums šeit dzīvo daudz cilvēku gados, kuri vienkārši nepaspēj tos iznīcināt!" teica Helija.

Vietējās varasiestādes pašlaik skaidro, kuros tieši dārzos kailgliemeži kaitē. Kad tas tiks noskaidrots, tiks lemts, vai tos drīkst iznīcināt.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu