Šodienas redaktors:
Marina Latiševa
Iesūti ziņu!

Ledusskapji – vai pārtika tajos var glabāties ilgāk?

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Saglabāt ledusskapī ievietoto pārtiku un produktus pēc iespējas ilgāk – tā ir ledusskapja pamata funkcija. Taču tehnoloģijas iet uz priekšu un ražotāji strādā ne tikai pie tā, lai ietaupītu elektroenerģiju, radot arvien jaunākus un energoefektīvākus risinājumus, bet arī pie tā, lai uzlabotu pašu produktu glabāšanas ilgumu un mikroklimatu ledusskapja kamerās.

Viens no pasaulē pazīstamākajiem, kā arī Eiropā lielākajiem sadzīves tehnikas ražotājiem BEKO ir veicis ievērojamus uzlabojumus savām iekārtām, piedāvājot mājsaimniecībām ar aktīvo jonizatoru un moderno “NeoFrost” tehnoloģiju aprīkotus ledusskapjus, kas pārtiku ļauj uzglabāt daudz ilgāk, bet augļus un dārzeņus saglabāt svaigus līdz pat 30 dienām.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Īpaša gaisa cirkulācija

Standarta ledusskapju pirmā lielākā problēma, kas liedz produktiem un pārtikai glabāties ilgāk, ir salīdzinoši zemais mitruma līmenis, ko rada viena gaisa plūsma, kas cirkulē cauri visai iekārtai. Tā izžāvē gaisu, veicinot ātrāku produktu bojāšanos. Savukārt jaunā “NeoFrost” tehnoloģija, kas ir iebūvēta visos jaunākās paaudzes BEKO ledusskapjos, atdala gaisa cirkulāciju ledusskapja un saldētavas nodalījumos, tādā veidā šo problēmu risinot jau saknē.

Vēl vairāk – šī jaunā tehnoloģija nodrošina turpat vai divas reizes lielāku mitruma līmeni, bet ar baktērijām, vīrusiem un citiem faktoriem, kas rada nepatīkamu smaržu ledusskapī, BEKO ražojumos cīnās aktīvais jonizators. Ar speciāla filtra palīdzību tiek attīrīts ledusskapī cirkulējošais gaiss, ļaujot ilgāk uzglabāt ne vien iegādātos produktus, bet arī jau pagatavoto pārtiku.

Otra lielākā problēma, ar kuru saskaras ledusskapju lietotāji, tās ir dažādu produktu smaržas, kas, sajaucoties, var radīt nepatīkamu aromātu. Šo smaržu cēlonis visbiežāk arī ir vienotā gaisa plūsma, jo tā sajauc aromātus, kas veidojas no produktiem, kuri atrodas dažādās ledusskapja kamerās. BEKO jauno ledusskapju nodalītās gaisa plūsmas automātiski izslēdz šo problēmu.

“NeoFrost” tehnoloģijas priekšrocība ir tāda, ka bez visa iepriekš minētā, tā novērš ledus veidošanos uz pārtikas un iekārtas iekšienē. Tādēļ BEKO ražotajām iekārtām vairs nav vajadzīga atkausēšana, kas ir obligāta daudziem citiem ledusskapjiem.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Temperatūru daudzveidība

Viens no oriģinālākajiem papildinājumiem BEKO jaunākās paaudzes ledusskapju klāstā ir speciāli dārzeņiem un augļiem paredzētā kamera ar gaisa apmaiņu, kurā izmantota “EverFresh+” tehnoloģija. Tā nodrošina optimālu mitruma līmeni, vienlaikus neveidojot ūdens kondensātu, jo pat durvju atvēršanas laikā temperatūra kamerā nemainās.

Pielietotā tehnoloģija ļauj saglabāt dārzeņus un augļus svaigus līdz pat 30 dienām, jo “Active Fresh” zilā gaisma, kas iebūvēta šajā kamerā, nodrošina fotosintēzes procesu augos. Tādēļ, pat tiekot uzglabāti ledusskapī, augļi un dārzeņi var nogatavoties, vienlaikus saglabājot savu uzturvērtību.

BEKO ledusskapjos iebūvētā produktu “nulles kamera” ir noteikti jāmin atsevišķi, jo tajā tiek uzturēta nulle grādu temperatūra pēc Celsija. Tā ir speciāli paredzēta tādu produktu uzglabāšanai kā, piemēram, siers, desa, svaiga gaļa un zivis. Šai kamerai tiek atsevišķi pievadīts aukstais gaiss, kas nodrošināta ne tikai labāku produktu uzglabāšanu, bet arī novērš tos pašus nepatīkamo smaku rašanās cēloņus.

Savukārt lietotājus, kuru dzīvesstils vai apstākļi mudina glabāt lielāku produktu daudzumu, noteikti iepriecinās četru durvju BEKO ledusskapji. Tiem ir 77 litri papildu tilpums ar vairākām kamerām, kas katru no tām ļauj ideāli piemērot uzglabājamiem produktiem.

Šajā ledusskapī tiek uzturēta no +2°C līdz +8°C grādu temperatūra, saldētavā no -24°C līdz -18 °C temperatūra, seklajā saldēšanas kamerā no -6°C līdz -2°C temperatūra, vīna dzesēšanai tiek nodrošināti +10°C, bet sieram, svaigai gaļai un zivīm 0°C. Savukārt dārzeņus un augļus svaigus palīdz saglābāt jau pieminētā “EverFresh + kamera” tehnoloģija ar iebūvēto “Active Fresh” zilo gaismu.

Raksta foto
Foto: Publicitātes foto

Uzlabotas un paplašinātas funkcijas

BEKO jaunākās paaudzes ledusskapju lietotājus noteikti iepriecinās vairākas praktiskas funkcijas, kas ļauj šo iekārtu izmantot pēc vajadzības – pielāgojot dažādiem režīmiem.

Piemēram, ātrās sasaldēšanas funkcija īslaicīgā -27°C režīmā ļauj strauji sasaldēt tikko ievietotus produktus. Ātrās dzesēšanas funkcija īslaicīgā 1°C režīmā paredzēta tikko ievietotu produktu atdzesēšanai. Savukārt pārslēdzot ledusskapi “Eko” režīmā, tas pēc 6,5 stundām automātiski sāk darboties efektīvāk (augstākā temperatūrā), ja vien šajā laikā posmā netiek atvērtas durvis. Visbeidzot atvaļinājuma režīms paredz energoefektīvāku ledusskapja darbību ilgākas prombūtnes laikā, kad saldētava darbojas bez izmaiņām, bet pārējā ledusskapja daļa saglabā temperatūru ap 15°C.

Pateicoties speciālam ledus gabaliņu nodalījumam “Twist and Serve”, tie ir vienmēr viegli pieejami. Pietiek vienreiz pagriezt uzgriezni un gabaliņi paši iekrīt paredzētajā nodalījumā. Turklāt viegli uzpildāma ūdens tvertne novērš nejaušu tā izliešanu.

Jāatzīmē, ka šiem BEKO ledusskapjiem ir vēl arī citas priekšrocības, kas tiešā veidā gan neattiecas uz produktu uzglabāšanu, tomēr lietotāju dzīvi padara ievērojami komfortablāku. Piemēram, BEKO ledusskapji darbojas īpaši klusi. To radītais troksnis nepārsniedz 40 decibelus, bet “A+++” energoefektivitātes klases modelis sasniedz pat 37 decibelu atzīmi, ko palīdz nodrošināt jaunākās paaudzes invertoru kompresori (bezkontakta motori).

“Kombi” tipa ledusskapjiem ir pretim vērstas durvis ar īpaši pārdomātām eņģēm, kas ļauj tos ērtāk novietot starp virtuves mēbelēm vai tieši blakus sienai.

Savukārt LED apgaismojums, kas atrodams visos jaunajos modeļos, ļauj lieliski pārskatīt ledusskapja kameras un plauktus, vienlaikus taupot elektroenerģiju. Bet gadījumā, ja ledusskapja durvis aizmirstas aizvērt, par to atgādina skaņas signāls un speciāli šim nolūkam paredzēta mirgojoša gaisma.

Uz augšu