Mājokļa durvis – drošākie risinājumi Jūsu īpašumam

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Teiciens par to, ka drošība vienmēr ir pirmajā vietā, nav zaudējis savu nozīmīgumu un aktualitāti arī 21.gadsimtā. Kad runa ir par drošību, viena no pirmajām lietām, kas uzreiz ienāk prātā, ir mājokļa drošība, proti, īpašuma durvis un to spēja pasargāt mājokli no noziedzīga rakstura pārkāpumiem.

Drošības aspektā svarīgu lomu spēlē gan ārdurvis, gan iekšdurvis, tāpēc īsto durvju izvēle, piemēram, no https://220.lv/lv/majai_un_remontam/durvis, var šķist pietiekami sarežģīta. Lai nekļūdītos savā izvēlē un veiksmīgi apvienotu gan durvju drošības līmeni, gan to kalpošanas ilgtspējību, aicinam iepazīties ar labākajiem risinājumiem tieši Jūsu mājoklim.

Metāla durvis ir tā vērtas

Visdrošākais un optimālākais variants privātmājas vajadzībām neapšaubāmi ir izturīgas un kvalitatīvas metāla durvis. Ja vēlaties maksimāli pasargāt savu īpašumu no nelūgtiem viesiem, ieteicams izvēlēties tieši biezmetāla nevis skārda durvis. Biezmetāls būs izturīgāks un drošāks par citiem metāla paveidiem.

Metāls ir visdrošākais materiāls cīņā pret durvju uzlaušanas riskiem, kā arī visai noturīgs pret jebkāda veida deformāciju. Metāla durvis nepārprotami būs ilgtspējīgākas par koka durvīm - tās nepadosies ārējo vides apstākļu nelabvēlīgajai ietekmei.

Arī ugunsdrošības ziņā metāla durvis izceļas ar savu augsto drošības līmeni. Lai gan kvalitatīvas un biezas metāla durvis izmaksās salīdzinoši vairāk par koka, poliretāna vai minerālvates durvīm, tās noteikti ir šo tēriņu vērtas. Paturiet prātā, jo biezākas un smagākas būs ārdurvis, jo zemāki būs durvju uzlaušanas riski. Ievērojiet, ka metāla durvju biezumam nevajadzētu būt plānākam par 2 mm. Plānas un cenā pieejamākas skārda durvis diemžēl ir pavisam vienkārši sagriežamas ar visparastāko konservu bundžu attaisāmo.

Kvalitatīvas un uzticamas ārdurvis var iegādāties interneta veikalā 220.lv.

Koks būs piemērotāks dzīvokļiem

Lai gan dzīvokļa ārdurvju risinājumiem ļoti bieži tiek izvēlēts jau iepriekš pieminētais metāls, tam īsti nav īpašas vajadzības. Jūsu dzīvoklis no ārpuses, visticamāk, ir apsargāts ar viena vai otra veida apsardzes sistēmu, kas būtiski patraucēs ikvienu svešās mantas tīkotāju. Tieši šī iemesla dēļ dzīvokļu īpašniekiem vai īrniekiem ieteicams izvēlēties drošas koka durvis. Tās pavisam noteikti izmaksās krietni mazāk par biezām metāla durvīm un palīdzēs ietaupīt Jūsu līdzekļus.

Pirms visparastāko koka durvju iegādes ir vērts aizdomāties par to drošības aspektu. Optimālajam koka durvju biezumam vajadzētu būt apmēram 50 mm. Visdrošākās neapšaubāmi ir masīvkoka durvis. Tās ir biezākas, izturīgākas un dārgākas par parastajām koka durvīm. Izvēlieties koka durvis ar augstākās pakāpes drošības furnitūru – tā pavisam noteikti spēs ilgāk aizkavēt ļaunprātīgi noskaņotos iebrucējus.

Drošas koka durvis ir lielisks sākums uz drošu dzīvi. Uzskats, ka koka durvis ir mazāk ugunsdrošas par biezām metāla durvīm , nereti izrādās maldīgs. Gan koka iekšdurvis, gan ārdurvis ir iespējams apstrādāt ar speciāliem aizsardzības līdzekļiem, kas lieliski aizkavēs uguns tālāku izplatīšanos. Jāteic, ka koka durvis ar šiem līdzekļiem nāksies apstrādāt regulāri, kas var nozīmēt zināmus papildu tēriņus. Koka durvis kā lielisku iekšdurvju risinājumu  var izmantot arī privātmāju vajadzībām. Koka un tā imitācijas iekšdurvis pieejamas šeit.

Arī slēdzenei ir nozīme

Cilvēki itin bieži pieļauj visai muļķīgu kļūdu, proti, iegādājas augstas drošības pakāpes koka vai metāla durvis, taču pavisam piemirst par slēdzenes nozīmi. Nereti to drošības pakāpe ir tik zema, ka zaglim pietiek vien ar dažām sekundēm, lai uzlauztu mājokļa durvis un apzagtu Jūsu īpašumu. Jāatzīmē, ka neuzlaužamu slēdzeņu nav – viss atkarīgs no zagļa iemaņām un slēdzenes uzlaušanai atvēlētā laika.

Drošas slēdzenes uzdevums ir maksimāli pagarināt ielaušanās procesu. Vislabāk šo uzdevumu pildīs cilindra tipa slēdzenes. Vēlams neaprobežoties tikai ar vienu slēdzeni – ierīkojiet vismaz divas! Pievērsiet uzmanību arī slēdzenes mehānisma drošības klasei. Šo klašu ir visai daudz un tās pārsvarā apzīmē slēdzenes uzlaušanai nepieciešamo laiku. Ja slēdzene spēj nelūgto viesi aizturēt uz vismaz 15 minūtēm, tas jau ir salīdzinoši daudz.

Jāatzīmē, ka nevienas durvis diemžēl nevar nodrošināt simtprocentīgu aizsardzību pret ielaušanās mēģinājumiem, taču, izvēloties tieši savam īpašumam atbilstošāko opciju, vispārējais mājokļa drošības līmenis tiek ievērojami paaugstināts.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu