Covid-19 ⟩ Kariņš "patiesi vīlies" atbildīgo iestāžu darbā, nespējot sagatavot priekšlikumus ierobežojumiem ieceļotājiem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krišjānis Kariņš un Ilze Viņķele.
Krišjānis Kariņš un Ilze Viņķele. Foto: Paula Čurkste/LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ir "patiesi vīlies" atbildīgo iestāžu darbā, nespējot uz šīs dienas valdības sēdi sagatavot piedāvājumu, kas paredzētu ierobežojumus tiem ieceļotājiem, kuri ierodas Latvijā no valstīm ar augstu Covid-19 izplatību.

Valdība otrdien vēl nelēma par ierobežojumiem ieceļotājiem Covid-19 apstākļos, pamatojot to ar nekvalitatīvi sagatavotiem priekšlikumiem.

Premjers preses konferencē pēc valdības sēdes pauda, ka saistībā ar šo gadījumu viņš pa ilgiem laikiem bijis patiesi vīlies.

Kariņš klāstīja, ka valdībai bija jāskata jautājums, kas ļautu izveidot efektīvu kontroles sistēmu, ļaujot monitorēt tos cilvēkus, kuri ierodas Latvijā no Covid-19 būtiski skartām valstīm, uzliekot tiem pienākumu ievērot prasību pēc ierašanās Latvijā ievērot 14 dienu pašizolāciju.

Tā kā šāds piedāvājums šodien netika valdībai piedāvāts, premjers rīt sasaucis valdības ārkārtas sēdi, lai atkārtoti šo jautājumu izskatītu un šo kontroles mehānismu ieviestu.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) pievienojās premjera viedoklim par problēmām, mēģinot atrisināt jautājumu par ierobežojumu ievērošanas kontroli iebraucēju vidū.

"Risinājums trešo valstu iebraucējiem vai mūsu tautiešiem, kas atgriežas no trešajām valstīm vai no tā dēvētā "sarkanā saraksta" valstīm, ir jāmeklē. Problēmas formulēt risinājumu radušās, jo ne gluži skaidri ir formulēts uzdevums no Iekšlietu ministrijas politiskās vadības," vērtēja Viņķele, secinot, ka tā dēļ ministrijas ierēdņiem ir grūti sagatavot konkrētas tiesību aktu normas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu