Rīgas "Dinamo" padomdevējs Paste: Vajadzēja atbrīvot naudu, lai paņemtu labu vietējo (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: www.dynamo.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ir tuvu tam, lai noslēgtu līgumu ar latviešu uzbrucēju Miku Indraši, laikrakstam "Latvijas Avīze" atklāja kluba vadības padomdevējs Guntars Paste, kurš šajā vasarā nodarbojas ar vienības komplektāciju.

Nepilnus divus mēnešus pirms sezonas sākuma "Dinamo" komandai joprojām nav galvenā trenera. Laikā, kad citas komandas jau nokomplektējušas sastāvus, rīdziniekiem līgums ir ar vien pieciem jaunajiem hokejistiem, no kuriem pamatsastāva spēlētājs ir tikai Emīls Ģēģeris.

Kā laikrakstam atklāja kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, jaunā trenera vārds ir zināms, taču līgums vēl nav noslēgts.

"Uz nedēļas beigām plānojam kustību, nākamnedēļ vajadzētu sākties treniņiem," stāsta Savickis, atklājot, ka atrisinātas finansiālās problēmas, kas varētu liegt spēlēt KHL. "Jā, izskatās, ka viss būs labi, tagad runa ir vien par tehniskām detaļām."

Viņš arī atzīmē, ka viss ir sagatavots, lai komanda sāktu trenēties. "Kur notiks pirmā treniņnometne? Domāju, ka Rīgā, bet tas būs galvenā trenera ziņā - Rīgā vai Liepājā," teica Savickis.

Iepriekš tika ziņots par Indraša atgriešanos Rīgā, kas, visticamāk, arī notiks. Rīdzinieku redzeslokā bijis arī krievu uzbrucējs Daņils Vojevodins, taču viņš noslēdzis līgumu ar Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

"Taču vajadzēja atbrīvot naudu, lai paņemtu labu vietējo. Jā, tas saistīts ar Miku Indraši, jo sākumā viņš nebija plānos, nevarēja zināt, ka atgriezīsies, bet tagad ir. Teikšu pat vairāk, lai atbrīvotu viņam naudu, nācās atteikties no diviem ārzemniekiem, tomēr jāatceras, ka nākamgad pasaules čempionāts ir Rīgā. Mūsu vadošajiem puišiem ir jāspēlē," "Latvijas Avīze" citē Pastes teikto.

Arī Indrašim esot bijis variants karjeru turpināt Ņižņijnovgorodā, bet Paste šaubās, vai "Torpedo" nākamajā sezonā būs stiprāka par "Dinamo".

"Krievijā vidusmēra klubiem ir ļoti grūti. Viena lieta ir mums spēlēt ar minimālu budžetu, otra lieta Krievijas klubam. Tā ir diena pret nakti. Pie mums var atbraukt leģionārs un spēlēt par 150 000 eiro, bet uz Krieviju ārzemnieks par tādu naudu nekad nebrauks," skaidro Paste.

Mediji līdz šim baumojuši par vairāku ārvalstu hokejistu pievienošanos komandai, taču šobrīd neviens līgums nav noslēgts.

"Dinamo" aizvadītajā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu