Rinkēvičs: TUA un vīzu jautājumā par pašizolācijas pārkāpumiem ir panākts samērīgs princips

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Plašās diskusijās ar juristiem par grozījumiem normatīvajos aktos, kas ļaus atņemt termiņuzturēšanās atļaujas (TUA) vai anulēt vīzas tiem trešo valstu iedzīvotājiem, kas pārkāpj pašizolācijas noteikumus, ir panākts samērīgs princips, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs uzskata, ka Latvijas valdība darīs visu, lai apzinātu iebraukušos cilvēkus no riska zonām, kas ļautu mazināt un ierobežot Covid-19 izplatību.

"Termiņuzturēšanās atļauju vai vīzu anulēšana ir tikai viens no Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumiem, jo diemžēl ir cilvēki, kuri pārkāpj noteiktos ierobežojošos pasākumus un ja viņš domā, ka tādējādi viņš apkrāpj kādu ļauno valsti, kas ieviesusi šādus sodus, tad viņš maldās, jo tā cilvēks apdraud tikai sevi un savus tuvākos," sacīja ministrs.

Rinkēvičs atzina, ka par šiem jautājumiem bija plašas diskusijas ar juristiem un politiķiem, kas rezultātā ļāvis akceptēt grozījumus normatīvajos aktos, tādējādi panākot samērīgu principu."Domāju, ka deputātiem domas dalīsies un parlamentā būs plašas diskusijas, bet vēlos atgādināt, ka šādi nosacījumi attieksies uz visiem TUA saņēmējiem, jo tas ir mīts, ka šādas atļaujas ir saņēmuši pārsvarā Krievijas un Baltkrievijas pilsoņi, TUA saņēmēju loks ir krietni plašāks," sacīja ministrs.

Viņš arī piebilda, ka daudzās valstīs par pašizolācijas pārkāpumiem ir krietni stingrāki un "drakoniskāki" sodi, kā arī katram iebraucējam vai Latvijas iedzīvotājam policistu klāt nepieliksi, jo viss ir atkarīgs no cilvēku godaprāta.

Jau ziņots, ka Covid-19 izplatības ierobežošanai no šodienas Latvijā tiks reģistrēts ikviens ieceļotājs, kurš ieradīsies valstī, izmantojot starptautisko pārvadātāju pakalpojumus.

Sākotnēji dati tiks iegūti papīra formātā, bet dažu nedēļu laikā tiks izstrādāts risinājums, lai ieceļotāji varētu reģistrēties elektroniski. Prasība reģistrēties attieksies arī uz tiem, kas Latvijā ierodas ar privātajām lidmašīnām un jahtām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu