Puķes, krūmi un koki pārvietojamos podos. Tērbatas ielā ierīko zaļās atpūtas zonas un tirdzniecības vietas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tērbatas iela.
Tērbatas iela. Foto: Edijs Pālens/LETA

Tērbatas ielā, kas trešdienas, 15. jūlija, vēlā vakarā tika uz mēnesi slēgta autotransporta satiksmei, norit darbi, lai iekārtotu pagaidu tirdzniecības un pasākumu norises vietas, novēroja aģentūra LETA.

Posmā no Elizabetes līdz Stabu ielai jau izvietots liels skaits ar puķēm, krūmiem un kokiem pārvietojamos podos, kas iezīmē zaļās atpūtas zonas. Tiek piegādāts un izvietots kafejnīcu un citu tirgotāju aprīkojums.

Virs ielas izkarināti krāsaini karogi, "Rīgas gaismas" darbinieki izvieto lampiņu virtenes.

Pēc Stabu ielas, posmā līdz Vidzemes tirgum, pagaidām rosība ir mazāka. Vidzemes tirgū, kas pēc pašvaldības pārstāvju iepriekš teiktā, tirgotājiem būs enkurobjekts, pagaidām nekas neliecina par papildu aktivitātēm - kā ierasts, daļā tirgus nopērkami dārzeņi un augļi, tālāk pieejami apģērbi un saimniecības preces.

Tērbatas ielas krustojumos ar Elizabetes, Dzirnavu, Blaumaņa, Lāčplēša, Ģertrūdes, Stabu, Bruņinieku un Matīsa ielām, kā arī pie ieejas Vidzemes tirgū dežurē pašvaldības policisti, kas uzmana, lai autovadītāji ievēroti jaunieviestos ierobežojumus.

Transportlīdzekļi joprojām drīkst šķērsot citu ielu krustojumus ar Tērbatas ielu. Gājējiem, kas iet pa Tērbatas ielu, šķērsot šos krustojumus atļauts tikai pie zaļā luksofora signāla.

Jau ziņots, ka Tērbatas iela autotransportam būs slēgta līdz 16.augusta vakaram. Pa ielu aizvien drīkstēs pārvietoties operatīvais un preču piegādes transports, kā arī iedzīvotāji, kas dzīvo Tērbatas ielā. Vienlaikus pašvaldība aicina preču un citas piegādes attiecīgajā dienā veikt līdz plkst. 10.

Ielai noteikts dzīvojamās zonas statuss, kas nozīmē, ka tiem transportlīdzekļiem, kas pa ielu drīkstēs pārvietoties, tas jādara ar ātrumu ne lielāku par 20 kilometriem stundā.

Transporta piekļuve katram ielas kvartālam nodrošināta tikai no vienas puses. Ar satiksmes izmaiņu shēmu var iepazīties pašvaldības mājaslapā.

Sabiedriskā transporta kustība mēnesi Tērbatas ielā ir slēgta. Autovadītāji, kuriem ir abonementi pašvaldības stāvvietu izmantošanai gar Tērbatas ielu, savus transportlīdzekļus var novietot perpendikulāro ielu stāvvietās.

Tērbatas iela šajā laikā būs atvēlēta gājējiem un tirgotājiem, kā arī kultūras pasākumiem. Pašvaldībā skaidroja, ka ielas garumā tiks iekārtotas zaļās atpūtas zonas un paplašinātas kafejnīcu terases, vietām būs iespēja baudīt lauku gardumus no Latvijas mājražotājiem, bet nedēļas nogalēs - piedzīvot kultūras programmu bērniem un pieaugušajiem. Visas ielas garumā tiks nodrošināta bezmaksas bezvadu interneta piekļuve.

Tērbatas ielas atklāšanu 17. jūlijā plkst. 20 ieskandinās "Carnival Youth" koncerts, kam sekos mūzikas pasākums jaunizveidotajā "Biit Me" Rīgas plašu veikalā Tērbatas ielā 15/17.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu