Valsts nodevībā apsūdzētajam pārim Krievijā jaunas apsūdzības - slepenas informācijas nodošana Latvijai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Fotokamera. Ilustratīvs attēls.
Fotokamera. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Krievijā pārim no Kaļiņingradas, kas apsūdzēts valsts nodevībā par kāzu fotogrāfijām, kurās redzams kāds Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) operatīvais darbinieks, izvirzītas jaunas apsūdzības par slepenas informācijas nodošanu Latvijas izlūkdienestiem, ziņo raidorganizācija "Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība" (RFE/RL).

Abi apsūdzētie - Krievijas valdības finansētā Gorčakova vārdā nosauktā publiskās diplomātijas atbalsta fonda eksperte Antoņina Zimina-Antoņeca un viņas vīrs bijušais reģionālās valdības ierēdnis Konstantīns Antoņecs - tikuši aizturēti jau 2018. gadā.

Uz savām kāzām, kas notika 2015. gada aprīlī, viņi bija uzaicinājuši arī kādreizējo Ziminas-Antoņecas kursabiedru, kurš pēc studijām sācis strādāt FDD un nodarbojies ar pretizlūkošanu.

Krievijas slepeno dienestu uzmanības lokā abi apsūdzētie nonākuši pēc tam, kad kāzu videoieraksti un fotogrāfijas publicētas sociālajos tīklos. Šie materiāli arī kādu iemeslu dēļ esot parādījušies kādā no Baltijas valstu televīzijas kanāliem.

Kā stāsta apsūdzētās tēvs Konstantīns Zimins, uzaicinātais FDD darbinieks nav slēpis no kāzu viesiem savu darbavietu, dalījis savas vizītkartes un pats labprātīgi fotografējies ar citiem viesiem, lai gan viņu vidū bijuši arī meitas draugi no Latvijas un Lietuvas.

Taču FDD uzskata, ka apsūdzētie esot vainojami slepenas informācijas atklāšanā.

Tiesas prāva šajā lietā sākās šā gada maijā un notiek aiz slēgtām durvīm.

Apsūdzētās tēvs RFE/RL šodien atklāja, ka pārim izvirzītas papildu apsūdzības par došanos uz Latviju, kur viņi it kā esot nodevuši slepenu informāciju Latvijas izlūkdienestiem.

"Bijusī Kaļiņingradas apgabala ekonomikas ministre Ninele Salagajeva, kura pašlaik ir Pleskavas reģiona gubernatora vietniece, liecināja, ka Konstantīns [Antoņecs] strādājis ar slepeniem dokumentiem, kad bija nodarbināts Kaļiņingradas reģionālajā valdībā, un trīs vai četrus gadus vēlāk viņš un Antoņina izveduši tos no valsts," RFE/RL sacīja Zimins.

Ziņu vietne "Znak.com" vēsta, ka dokumenti, kas saistīti ar jaunajām apsūdzībām, varētu būt par finansējuma piešķiršanu Kaļiņingradas uzņēmēju un iedzīvotāju atbalstam.

Abi apsūdzētie savu vainu noliedz.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu