Neesi smirdulis! Cik bieži jāmazgā dažādi apģērba gabali?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī daudziem šķiet, ka apģērbs ir jāmazgā tikai tad, kad tas ir vizuāli netīrs vai sāk smakot, tas, protams, neatbilst optimālajām higiēnas normām. Par to, cik bieži jāmazgā dažādi apģērba gabali un kādēļ, vēsta portāls "Postimees".

Apakšveļa

Šeit nu gan nevar būt kompromisi - apakšbikses ir jāmazgā pēc katras to nēsāšanas reizes pašsaprotamu iemeslu dēļ.

Džinsi

Tik ļoti populārās džinsu bikses ir ļoti izturīgas, taču pārlieku bieža mazgāšana var tās sabojāt un likt apģērba gabalam zaudēt krāsu. Optimāli būtu džinsu bikses mazgāt ik pēc piecām vai sešām valkāšanas reizēm.

Īspiedurkņu krekli un lenčkrekliņi

Pret šiem apģērba gabaliem vajadzētu izturēties tāpat, kā pret apakašveļu - tā kā tie ir tiešā saskarē ar ādu un ātri uzsūc sviedrus, tos vajadzētu mazgāt pēc katras nēsāšanas reizes. Vienīgais izņēmums - ja apģērba gabals mugurā ir bijis stundu vai īsāku laiku.

Kleitas

Arī šis apģērba gabals, visticamāk, zaudēs savu labo izskatu, ja to mazgās pārlieku bieži. Kleitas ir vērts mazgāt ik pēc pāris nēsāšanas reizēm - tiesa, ja tā ir bijusi mugurā karstā vasaras dienā, to, visticamāk, nevajadzētu vilkt atkārtoti bez mazgāšanas.

Krūšturis

Atšķirībā no apkašbiksēm, krūšturi nav nepieciešams mazgāt pēc katras valkāšanas reizes - šo apģērba gabalu var nēsāt pat četras dienas pēc kārtas, pa vidu to, protams, novelkot.

Zeķes un zeķubikses

Šie apģērba gabali ir izcili piemēroti dažādu baktēriju nekontrolētai augšanai, tādēļ tos ne tikai vajadzētu mazgāt pēc katras uzvilkšanas reizes, bet arī regulāri būtu jāmaina.

Sporta apģērbs

Sporta apģērbs ir jāmazgā pēc katra treniņa, neatkarīgi no tā, cik tas ir bijis ilgs. Šis apģērba gabals ne tikai uzsūc sviedrus, bet arī pieskaras dažādam sporta ekipējumam, kas var būt visai netīrs.

Pidžama

Nelāgi smakojoša pidžama tiešā veidā var izbojāt visu naktmieru! Laba prakse ir šo apģērba gabalu mazgāt ik pēc trim vai četrām nogulētām naktīm.

Apavi

Apavus vajadzētu mazgāt tad, kad tie vizuāli ir netīri - tiesa, jāpievērš uzmanība korektai tīrīšanai, citādi ir iespēja sabojāt apavus. Īpaša uzmanība jāpievērš sporta apaviem - lai arī tie sporta zāle var nesasmērēties, jāņem vērā, ka tajos regulāri atrodas sasvīdušas kājas.

Svārki, bikses un šorti

Šie apģērba gabali pārsvarā ir izturīgāki par džinsiem, tādēļ tos droši var un vajag mazgāt ik pēc trijām vilkšanas reizēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu