Zināms, cik eiro atvēlēti kultūras programmai Tērbatas ielā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pievakare Tērbatas ielā
Foto: Pievakare Tērbatas ielā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kultūras programmai Tērbatas ielā jūlijā un augustā atvēlēti 150 000 eiro, taču tēriņi līdz ar pasākumu pārskatīšanu būs mazāki, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Finansējums iniciatīvai tika atrasts domes budžetā, jo tika ietaupīti līdzekļi par nenotikušajām aktivitātēm saistībā ar Covid-19 izplatību. Kultūras programmai ieplānoti aptuveni 150 000 eiro, tērējot ietaupīto naudu no pavasarī un jūnijā nenotikušajām aktivitātēm.

Taču, samazinot kultūras aktivitāšu skaitu, samazināsies arī tēriņi. Precīzi samazinājumu domē varēs pateikt pēc projekta realizācijas augusta otrajā pusē.

Kā ziņots, piektdien Rīgā, Tērbatas gājēju ielas atklāšanas pasākumā, apmeklētāji masveidā neievēroja Covid-19 dēļ noteiktos distancēšanās noteikumus, tāpēc organizatori pārskata plānoto programmu un nepieciešamības gadījumā ir gatavi pilnībā atcelt kultūras un izklaides notikumus, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas domes pagaidu administrācijas vadītāja padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Jana Jentkus.

Tērbatas vasaras iela tika plānota kā gājēju iela ar dažiem neliela mēroga kultūras pieturpunktiem. Viņa skaidroja, ka, apzinoties situācijas risināšanas nepieciešamību, tiek pārskatīta plānotā programma un tiek veiktas izmaiņas. Nepieciešamības gadījumā organizatori būšot gatavi pilnībā atcelt kultūras notikumus. "Organizatori izskata iespēju par Tērbatas ielu kā efektīvu gājēju un velobraucēju ielu bez kultūras notikumiem," pauda Jentkus.

Pēc viņas vārdiem, lai veicinātu drošu distancēšanos piektdien grupas "Carnival Youth" uzstāšanās laikā, Rīgas Pašvaldības policija (RPP) uzraudzījusi koncerta apmeklētājus, "kontrolējot un uzrunājot klātesošos par distances ievērošanu". Tāpat arī mākslinieki pēc organizatoru lūguma no skatuves vairākkārt atgādināja par piesardzību, aicinot arī izretoties. Kā apliecina video un fotofiksācijas sociālajos tīklos, distancēšanās gan panākta netika.

Jentkus pauda, ka arī pirms gājēju jeb "vasaras ielas" atklāšanas un tās laikā iedzīvotāji regulāri tika aicināti parūpēties par savu drošību un ievērot visus noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus. Pēc organizatoru novērojumiem, mākslinieku uzstāšanos vēroja ap 400 cilvēku. Pēc RPP vērtējuma, kvartālā, kur norisinājās grupas "Carnival Youth" uzstāšanās, ievērojot epidemioloģiskās drošības noteikumus, varēja atrasties līdz 500 cilvēki.

RPP sabiedrisko attiecību pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA stāstīja, ka uz koncerta norises laiku Tērbatas ielā tikuši norīkoti visi Rīgas centrā esošie brīvie policijas resursi, un apmeklētāji tikuši brīdināti, ka ir jāievēro savstarpējā distance. Tāpat policija lūdza mūziķiem starp dziesmām atgādināt par distancēšanās nepieciešamību.

Diemžēl interese par pasākumu bija pārāk liela, tādēļ daudzi apmeklētāji ignorēja policijas aizrādījumus, sacīja Sadovskis.

Pašvaldības policija vērsusies pie pasākuma rīkotājiem ar vairākiem ieteikumiem, kā plānot turpmākos pasākumus.

Rīgas pašvaldība eksperimenta veidā pirmo reizi realizē pilsētas vasaras ielas ideju, uz vienu mēnesi atvēlot Tērbatas ielu gājējiem, riteņbraucējiem, tirgotājiem un nedēļas nogalēs - kultūras notikumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu