Rīdzinieku aktīvajai atpūtai piešķirti divi miljoni eiro

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Arī turpmākos trīs gadus pilsētnieki varēs kopā ar speciālistiem aktīvi nūjot un nodarboties ar jogu - populārais projekts "Mēs par veselīgu Rīgu" ir saņēmis finansējumu arī turpmākajiem trīs gadiem, vēsta raidījums "900 sekundes".

"Ar katru gadu mūsu kļūst arvien vairāk un vairāk. Ar "mums" es domāju instruktorus un arī nūjotājus," saka nūjošanas treneris Māris Romanovskis.

Viņš akcentē, ka nūjošana Latvijā popularitāti guvusi jau vairāk nekā desmit gadus. Cilvēku atsaucība noteikti rodama tajā, ka nūjošana ir teju universāla, tā der ikvienam, kurš var atnākt uz parku.

"Nūjošana ir aktīvās atpūtas veids, kuru varētu ieteikt visiem. Visiem tiem, kuri var staigāt, kuri var pārvietoties uz savām kājām," saka nūjošanas treneris.

Nūjošanas un arī citas Eiropas sociālo fondu atbalstītās nodarbības ir par brīvu. Šovasar nodarbības notiek 13 vietās visā Rīgā.

"Ejam un vingrojam, piemēram, sporta zālē mums ir tikai vingrošana. Te mēs vēl dodamies pastaigā svaigā gaisā. Ļoti jauka nodarbošanās," saka nūjotāja Nora.

Savukārt nūjotājs Imants bilst: "Tas maniem gadiem veselībai saudzējošākais sports, uzreiz aiz peldēšanas."

Projektam ir piešķirti divi miljoni eiro. Jau drīzumā tiks atsāktas arī ciguna, apzinātības nodarbības, vingrošana baseinā, lekcijas, senioru dejas un nodarbības skolēniem, kā arī ekskursijas senioriem.

Video: Noskaties sižetu!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu