SKPC atklās datus par skaistumkopšanas pakalpojumu atbilstību higiēnas normām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Šodien plkst.11 vietnē "Zoom" Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) rīkos preses konferenci par kampaņu "Uzticies pārbaudot!", kurā centra pārstāvji informēs par aptaujas datiem par skaistumkopšanas pakalpojumu izmantošanu, aģentūrai LETA pavēstīja centrā.

Preses konferencē SPKC informēs par Veselības inspekcijas pārbaužu rezultātiem un secinājumiem par skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēju atbilstību drošības un kvalitātes standartiem, kā arī stāstīs kādām prasībām jāpievērš uzmanība, apmeklējot jebkuru skaistumkopšanas vai tetovēšanas salonu, un kā pārliecināties, vai salons atbilst drošības un higiēnas prasībām.

Preses konferencē piedalīsies veselības ministre Ilze Viņķele (AP), Veselības inspekcijas Sabiedrības veselības departamenta vadītāja Solvita Muceniece, dermatoloģe, estētiskās medicīnas speciāliste Lauma Valeine, biedrības "Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācija" prezidente Renāte Reinsone, "Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācija" prezidente Sabīne Ulberte un Latvijas Tetovēšanas biedrības pārstāvis Kārlis Ulmanis.

SPKC veiktā aptauja liecinot, ka pērn skaistumkopšanas pakalpojumus izmantojis katrs otrais Latvijas iedzīvotājs. Lai arī 79% aptaujāto norādījuši, ka viņiem ir būtiska higiēnas prasību ievērošana, izvēloties skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzēju, 13% Latvijas iedzīvotāju joprojām regulāri izmanto iespēju saņemt skaistumkopšanas pakalpojumus "mājas apstākļos".

Turklāt 45% jeb gandrīz katrā otrajā no Veselības inspekcijas pārbaudītajām pakalpojumu sniegšanas vietām pērn konstatētas dažāda veida neatbilstības higiēnas prasībām, informēja SPKC.

Centrā norādīja, ka tādas skaistumkopšanas procedūras kā pīrsings, tetovēšana, manikīrs, pedikīrs, kosmētiskās injekcijas un mikropigmentācija, ja tās veic neatbilstoši higiēnas prasībām, var izraisīt saslimšanu ar infekcijas slimībām, tai skaitā B un C hepatītu.

Lai informētu gan skaistumkopšanas pakalpojumu sniedzējus, gan saņēmējus par dažādiem infekciju riskiem skaistumkopšanas pakalpojumu saņemšanas laikā, kā arī drošu un legālu pakalpojumu nozīmi, SPKC turpina pērn uzsākto kampaņu "Uzticies pārbaudot!".

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu