"Viņš atvadījās no savas ģimenes." Rīgā pašnāvnieka glābšanā iesaistās pretterorisma vienība "Omega" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pretterorisma vienības "Omega" darbinieki strādā notikuma vietā Sarkandaugavā, kur kāds piecstāvu dzīvojamās ēkas iemītnieks, atrodoties trešajā stāvā, draudējis uzspridzināt namu.
Pretterorisma vienības "Omega" darbinieki strādā notikuma vietā Sarkandaugavā, kur kāds piecstāvu dzīvojamās ēkas iemītnieks, atrodoties trešajā stāvā, draudējis uzspridzināt namu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ap pusdienlaiku Zilupes iela Maskavas forštatē vairs nebija caurbraucama. Policija ar lentu norobežoja vienu no daudzdzīvokļu ēkām un palūdza iedzīvotājiem no tās atkāpties, lai netraucētu pretterorisma vienības "Omega" un ugunsdzēsēju darbu, vēsta raidījums "Degpunktā".

Ap plkst. 11 dienā Maskavas forštates iedzīvotājs Sergejs kļuva par liecinieku sava trīsdesmit četrus gadus vecā kaimiņa trakošanai. Viņš, šķietami, bija sastrīdējies ar savu mīļoto un nespēja tikt galā ar sirdssāpēm, tāpēc jūtas izlika visdažādākajos veidos.

"No sākuma viņi nesa ledusskapi, tā sieva, cik es saprotu. Tad viņš vārtījās, kliedza, puķēs sēdēja. Pēc tam viņš sāka dejot, gar mašīnām grābstīties, teica, ka mirst, vajadzēja saukt policiju. Un tā mēs viņu ķērām, kamēr viņš ieskrēja kāpņutelpā," stāsta notikušā aculiecinieks Sergejs.

Kad ieradās policija, vīrietis turpināja nekārtības un bēga no likuma sargiem. Sākās pakaļdzīšanās, bet aizturēt nemiera cēlāju neizdevās.

"Un pēc tam viņš bija uzsēdies lūkai virsū, nelaida viņus augšā, jo viņa tante tur dzīvo. Pēc tam viņš uzkāpa uz jumta un skraidīja, tur skursteni nedaudz nojauca. Viņš atvadījās no visiem - sievas, mātes, tēva," stāsta Sergejs.

Pašnāvības draudi situāciju mainīja un glābšanas misijā tagad nācās iesaistīties arī ugunsdzēsējiem un pretterorisma "Omega" vienības darbiniekiem. Ar vīrieti tika veiktas pārrunas, bet Sergejs apgalvo, ka kaimiņu vest pie prāta bija grūti, jo viņš esot lietojis apreibinošas vielas.

Visbeidzot vīrieti izdevās pierunāt sadarboties un viņš tika nogādāts drošībā ar pacēlāja palīdzību. Pēc tam, specdienesta darbinieki nemiera cēlāju sagūstīja un nodeva mediķiem. Iespējams, Zilupes ielas iedzīvotāju aizveda uz kādu psihiatrisko klīniku, lai veiktu emocionālās veselības pārbaudes.

Video: "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu